Alina Bica vrea să-și execute pedeapsa în Italia. Ce le-a spus judecătorilor fosta șefă a DIICOT

Ultima actualizare:

    Alina Bica a fost prinsă de polițiști în ItaliaFoto: Arhivă Click
Alina Bica a fost prinsă de polițiști în ItaliaFoto: Arhivă Click

Fugară din România și reținută săptămâna trecută în Italia, Alina Bica a susținut în fața instanței că nu vrea să revină în țară și, în cazul în care sentința de 4 ani de închisoare cu executare îi va fi confirmată, va alege să o ispășească în Peninsulă. Fosta șefă a DIICOT a fost condamnată în noiembrie 2019 în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

”Nu am comis nici o infracțiune și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători. Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia. În România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare”, a spus Alina Bica judecătorilor, conform hotnews.ro.

Alina Bica a fost reținută vineri, în Italia

Fosta șefă DIICOT locuiește de aproximativ un an în regiunea Puglia din sudul Italiei și a fost consultant legal pentru companii din zona Brescia. Cu puțin timp înainte de carantină, ea s-a mutat la Altamura (lângă Bari), unde a fost găsită de poliție. Jurnaliștii italieni scriu că Alina Bica a fost audiată, urmând ca judecătorii italieni să valideze arestarea în baza mandatului european.

Alina Bica a fost reținută vineri în Italia și va fi adusă în țară în perioadă următoare, au spus autoritățile române. Alături de Bica a fost arestat și omul de afaceri Ioan Bene.

Condamnată la 4 ani de închisoare cu executare

Fosta șefă a DIICOT a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Alina Bica a fost dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Alina Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Citește și:

Alina Bica a fost prinsă de poliţişti în Italia! E condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net