Alin Stoica: „Un milion de bucureșteni s-au vaccinat anti-COVID”

Ultima actualizare:

    50% dintre bucureșteni au primit vaccinul antiCovid-19
50% dintre bucureșteni au primit vaccinul antiCovid-19

Un milion de bucureșteni s-au vaccinat anti-COVID cel puțin cu prima doză, până joi, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. În același timp, joi, 13 mai, România primește noi tranșe de vaccin anti Covid produs de Moderna și AstraZeneca.

Populația rezidentă a Capitalei, potrivit Institutului Național de Statistică, este de aproape 2 milioane de persoane, ceea ce înseamnă că aproximativ 50% din locuitorii Bucureștiului sunt vaccinați cu cel puțin o doză. Bucureștiul a ajuns la rata de acoperire vaccinală anti-COVID pentru populația peste 16 ani de 40%, în timp ce județul Cluj este la peste 35%, urmat de Brașov cu aproape 29%, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, președintele Comitetului pentru campania națională de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

O nouă tranșă de vaccin Moderna a ajuns joi în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că o nouă tranşă, de 128.400 doze, de vaccin Moderna a ajuns joi în ţară, urmând să fie distribuită la centrele regionale de la Constanţa şi Timişoara.

"128.400 doze de vaccin Moderna vor sosi astăzi, 13 mai a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră", a transmis CNCAV.

Unde vor fi distribuite dozele 

Ulterior, dozele de vaccin vor fi distribuite la Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 42.000 doze şi Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 86.400 doze.

Până în prezent, 853.200 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 542.078 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Aproape 130.000 de doze de AstraZemeca, așteptate azi în țară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că 129.600 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge joi la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”.

Potrivit CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net