Alice Ene este pilot de curse la doar 12 ani. A moștenit pasiunea de la tatăl ei

Citeste tot despre: 

Are 12 ani şi, în loc de căruciorul cu păpuşi, ea pilotează o maşină de curse. O cheamă Alice Ene şi vrea să devină cel mai tânăr pilot de drift, de sex feminin, din lume.

În ciuda vârstei, Alice este mult mai matură decât alţi tineri. Pasiunea pentru condus, sporturile auto şi mai ales driftul le-a moştenit de la tatăl său, Sorin Ene. Bărbatul de 37 de ani este unul dintre cei mai populari şi cunoscuţi piloţi de drift din România. Cum acesta îşi lua la curse şi soţia, se poate spune că Alice s-a obişnuit cu zgomotul maşinilor de curse şi emoţiile întrecerilor încă din burta mamei. A început cursurile de drift acum un an, alături de tatăl sau, care a şi înfiinţat prima şcoală de drift din România.

”Este o muncă titanică şi sunt sacrificii enorme pentru a deveni pilot de curse, lucruri pe care Alice este pregătită şi dispusă să le facă. Iubeşte nespus de mult driftul şi maşinile. Am educat-o punând foarte mult accentul pe seriozitatea cu care tratează şi face lucrurile, ceea ce m-a făcut să pot să am o discuţie serioasă cu ea  pe tema driftului şi a înţeles ceea ce implică”, ne-a declarat Sorin Ene. Nu îi este frică să o urce la volan, deşi recunoaşte că maşina pilotată de copil, un BMW E 36 cu un motor de 200 cmc, a atins la antrenamente şi viteze de 60-70 km la oră.

”Driftul se bazează pe spectacol, nu pe viteză, pe îndemânare, nu pe risc. I-am format principii care între timp au devenit reflexe şi automatisme”, spune sigur pe el tatăl copilului-pilot de curse. Sorin Ene ne-a declarat că 2019 îl consideră un an de pregătire şi, dacă toate lucrurile merg bine, de la anul Alice va participa efectiv la curse pe circuit, în Campionatul Naţional de Drift. Dacă acest lucru va deveni realitate, ”fetiţa va stabili un record la nivel mondial (din ceea ce ştim noi), fiind cel mai tânăr pilot de drift de sex feminin”, ne spune Sorin Ene. ”M-am simţit în largul meu de prima oară când m-am urcat la volan. Ştiu de la tata că dacă respect maşina şi ea mă respectă pe mine”, ne-a spus Alice. 

 

Loading...