Alexandru Rafila: "De o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%"

alexandru-rafila.jpg

medicul Alexandru Rafila
Medicul Alexandru Rafila
Foto: Inquam Photos

Medicul Alexandru Rafila, care candidează din partea PSD pentru Camera Deputaţilor, a declarat că se aşteaptă ca la jumătatea lunii decembrie să avem "foarte multe cazuri" de pacienţi cu COVID-19 în spitale şi "foarte multe decese", în contextul în care în aceste zile numărul de teste făcute este redus, astfel că şi numărul cazurilor confirmate a scăzut, dar în secţiile de Terapie Intensivă activitatea este blocată.

"Eu observ că, de o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%, am avut patru zile cu reducere de 60% a numărului de teste, implicit s-a redus şi numărul de cazuri, că sigur că dacă testezi mult mai puţin, ai şi mult mai puţine cazuri şi asistăm, pe de altă parte, la o blocare a activităţii în secţiile de terapie intensivă şi la un număr foarte mare de decese. Or, lucrurile astea se vor răzbuna, începând de săptămâna viitoare", a declarat, joi seară (3 decembrie), Alexandru Rafila, într-o emisiune la Antena 3.

 "Nu ştiu dacă o să fie un dezastru, dar situaţia o să fie serioasă"

Rafila a susţinut, referitor la afirmaţiile premierului Ludovic Orban conform cărora "sută la sută nu se va reintroduce lockdown-ul", că un răspuns echilibrat, potrivit pentru o astfel de situaţie, ar trebui să fie: "în funcţie de situaţia epidemiologică, luăm măsuri nemedicale mai stringente sau mai puţin stringente încât să ţinem situaţia sub control".

"Dar având în vedere ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, eu mă aştept - şi să dea Dumnezeu să greşesc eu - ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese, iar lucrul acesta, pentru orice guvern va fi după data de 15 decembrie, o să fie nevoie de anumite măsuri, care ar trebui în mod clar să fie în responsabilitatea celor care au hotărât această inacţiune", a adăugat Rafila, potrivit news.ro.

Întrebat dacă la mijlocul lunii decembrie o să fie un "dezastru", Rafila a replicat: "Nu ştiu dacă o să fie un dezastru, dar situaţia o să fie serioasă".

Loading...
 
 

Citește și

  • alexandru-rafila

    Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a vorbit despre evoluţia epidemiei de COVID-19, afirmând că cel mai probabil va urma un val doi al infectărilor, iar „critice vor fi probabil ultimele două luni ale acestui an” – noiembrie şi decembrie, „când se estimează la nivelul regiunii europene o creştere importantă a numărului de cazuri”. De asemenea, Alexandru Rafila a spus că s-ar putea să asistăm spre jumătatea anului viitor la începutul controlului acestei boli, numai dacă vom avea la dispoziţie un vaccin care să fie suficient de eficace.

  • Alexandru Rafila este reprezentantul României la OMS

    Cât de periculos este, cu adevărat, coronavirusul, ce efecte produce în organismul uman, cum se fac testările în România și când putem spera la un vaccin? Sunt doar câteva întrebările la care a răspuns Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant a României la OMS, într-o dezbatere Hotnews. În marea de informații contradictorii care au generat neîncredere și nesiguranță, specialistul a venit să facă puțină lumină și a demontat câteva mituri care circulă și acum printre români.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1