Alexandru Cumpănaşu, despre «Legea Alexandra»: «Îi rugăm pe politicieni să nu se folosească de numele nepoatei mele!»

Ultima actualizare:

    Alexandra Măceșanu ar fi fost răpită și ucisă de Gheorghe Dincă, un bărbat de 65 de ani din CaracalFoto: Arhiva personală
Alexandra Măceșanu ar fi fost răpită și ucisă de Gheorghe Dincă, un bărbat de 65 de ani din CaracalFoto: Arhiva personală

Peste 50.000 de persoane au semnat o petiţie prin care se cere introducerea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate, pentru infracţiuni grave precum viol şi crimă, înfăptuite asupra copiilor şi femeilor însărcinate, ca urmare a tragediei de la Caracal. Petiţia poartă numele de „Legea Alexandra“. Unchiul adolescentei, Alexandru Cumpănaşu, nu este însă de acord ca legea să poarte numele fetei, fără ca cei care au iniţiat-o să ceară acordul familiei.

O astfel de petiție propune adoptarea «Legii Alexandra», care să introducă pedeapsa cu închisoarea pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru infracțiuni grave precum viol și crimă, înfăptuite asupra copiilor și femeilor însărcinate.

În doar câteva zile de la publicarea acesteia pe site-ul petitieonline.ro, a fost semnată pe peste 50.000 de persoane.Între timp, pe site-ul de petiții, cea mai populară solicitare din ultimele zile rămâne petiția care se cere reintroducerea pedepsei cu moartea. Petiția a fost postată vineri noaptea de Victor Constantinescu și a adunat sute de semnături de la internauți revoltați de ceea ce s-a întâmplat la Caracal, acolo unde două adolescente au fost ucise cu sânge rece, tranşate şi arse.

Reacţia lui Alexandru Cumpănaşu despre iniţiativa legislativă

Unchiul Alexandrei Măceşanu le cere politicienilor să nu se folosească de numele nepotei sale pentru a lansa această iniţiativă legislativă. 

"Dragi prieteni, dați-mi voie să vă mulțumesc tuturor celor care încearcă să facă atât cât poate pentru a cinsti curajul, bunătatea, bună creștere și inocența Alexandrei. Sunt convins că în acest registru se încadrează și inițiativa legislativă recentă propusă de un parlamentar și neasumată de PNL. Însă am o mare rugăminte: Niniciun partid politic sau politician să NU mai folosească numele Alexandrei pentru diverse acțiuni sau inițiative legislative în mijlocul campaniei electorale! Cu atât mai puțin fără acordul familiei.

Alexandru Cumpănaşu
Alexandru Cumpănaşu

Sunt convins că deputatul care a folosit numele Alexandrei pentru o inițiativă legislativă a fost bine intenționat, însă nu este ceea ce-și dorește familia. Din feeicire este o inițiativa individuală și nu una asumată de PNL. În perioada care va urma de campanie electorală îi rugăm pe TOȚI politicienii și TOATE partidele să se abțină de la acțiuni și inițiative care să folosească numele Alexandrei fără permisiunea familiei. DACĂ a decedat, memoria acesteia este tot ce le-a mai rămas", a notat Alexandru Cumpănaşu pe pagina lui de Facebook. 

Citeşte şi:

Familia Alexandrei a cerut o expertiză internațională cu privire la ADN-ul fetei. Există în continuare dubii!

Transcrierea convorbirii avute de Alexandra la 112. «Vă rog stați cu mine la telefon că îmi este frică»

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net