Alexandru Bocăneț ar fi împlinit vârsta de 75 de ani. A murit cu Toma Caragiu, în cutremurul din 1977

alexandru_bocanet-regizor-tvr-cutremur_1977.jpg

Alexandru Bocăneț a făcut primele emisiuni de music-hall și show-uri la Televiziunea Română, așa cum erau în țările din vest, în anii cenușii din comunism.
Alexandru Bocăneț a făcut primele emisiuni de music-hall și show-uri la Televiziunea Română, așa cum erau în țările din vest, în anii cenușii din comunism.
FOTO: tvr.ro

A fost considerat un regizor genial. Alexandru Bocăneț a făcut primele emisiuni de music-hall și show-uri la Televiziunea Română, așa cum erau în țările din vest, în anii cenușii din comunism. Sărbătorea cu Toma Caragiu finalizarea filmului său ”Gloria nu cântă”, când cutremurul din 1977 le-a curmat viața.

Ce bucurie a fost în anii cenușii din comunism! Românii vedeau  show-uri ca la Paris, regizate de tânărul talentat Alexandru Bocăneț. Acesta a pus în valoare imensul talent al marilor artiști Florin Piesic, Carmen Stănescu, Stela Popescu, Anda Călugăreanu, Dan Tufaru, Florian Pittiș și mulți alții.

Alexandru Bocăneț, biografia

Alexandru ”Andu” Bocăneț s-a născut pe 15 februarie 1944, la București. A absolvit Secția de Actorie, a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică ”Ion Luca Caragiale” din Capitală, în 1965. Imediat, a fost angajat ca regizor la Televiziunea Româna (TVR).

El a fost cel care a ”descoperit” renumitul Trio, format din Dan Tufaru, Anda Călugăreanu și Florian Pittiș, cu care era prieten.

Ca regizor, Alexandru Bocăneț a făcut multe emisiuni distractive și de "music-hall", "show"-uri, înfluiențat fiind de celebrul regizor de TV francez, Jean-Christoph Avery, în alb-negru, cu invenții ”tehnice” de multiplicat imaginile, împărțind ecranul, noutăți absolute la noi, la vremea aceea.

Alexandru Bocăneț și Toma Caragiu, morți în cutremurul din 1977

Alexandru Bocăneț a murit la doar 33 de ani, în groaznicul cutremur martie 1977, fiind în vizită la prietenul său, actorul Toma Caragiu, cu care vroia să serbeze finalizarea filmului "Gloria nu cânta", în care mult Toma Caragiu juca rolul principal. Speriați de mișcările pământului, cei doi prieteni au vrut să fugă pe scara blocului "Continental", în care locuia Toma Caragiu, la etajul II.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1