Alessia a stat cu tifon în burtă timp de un an

Ultima actualizare:

    Alessia Chivu, victimă a unei erori medicale
Alessia Chivu, victimă a unei erori medicale

Cumplit! Alessia Chivu, o copilă de 10 ani din Sinaia, a fost la un pas să-şi piardă viaţa din cauza unei neglijenţe medicale. Doctorul care a operat-o în urmă cu un an de apendicită a uitat în corpul micuţei paciente mai multe pansamente sterile. Medicii se pregăteau ieri s-o opereze pe fetiţă pentru a se asigura că nu există şi alte reziduuri de pansament în abdomen.

Chinul Alessiei Chivu a început în urmă cu două săptămâni, când au apărut dureri insuportabile în zona abdomenului. Speriată, mama Alessiei a dus-o de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Sinaia, unde a fost diagnosticată cu infecţie urinară. După trei zile în care fetiţa a luat antibiotic, starea ei s-a agravat, aşa că părinţii au decis s-o ducă la Spitalul Judeţean Braşov.

”La spital, când am dus-o la toaletă, eu stăteam în şezut lângă ea şi, la un moment dat, mi-a zis: «Mami, simt că iese ceva din mine!». Atunci m-am uitat şi am văzut că îi iese ceva, am pus mâna şi am extras dinăuntru un tifon!”, povesteşte, îngrozită, Maria Marcu, mama copilei. “Un tifon de lungimea unui deget, ca un şnur de adidas. Am lăsat fetiţa pe toaletă şi m-am dus în sală ţipând. Aveam tifonul în palmă şi au venit şapte doctori şi asistente peste mine în toaletă, au luat fata, au pus-o pe o masă, au dezbrăcat-o şi au mai scos din ea o bucată de tifon aproape identică”, adaugă mama Alessiei pentru adevarul.ro. 

Maria Marcu dezvăluie că medicii din Braşov i-au confirmat că este un pansament steril uitat în interiorul corpului în timpul operaţiei de apendicită pe care Alessia a suferit-o pe 2 februarie 2018, la spitalul din Sinaia. ”Doctorii ne-au explicat că este posibil ca acel tampon să fi săpat prin vezică. La fete se poate întâmpla, tamponul respectiv a pătruns prin peretele vezicii, de unde a trecut în uretră şi pe acolo a ieşit  când a ajuns la toaletă”, adaugă mama Alessiei. Fetiţa a rămas internată în spitalul din Braşov, iar ieri urma să intre în operaţie. Chirurgii încercau să verifice dacă au mai rămas reziduuri de tifon în abdomenul copilei. Dacă intervenţia laparoscopică nu era eficientă, medicii ar fi urmat să facă o intervenţie chirurgicală clasică, similară unei operaţii de cezariană. 

Click! spune

Maria Marcu nu a decis încă dacă va face o plângere la Colegiul Medicilor împotriva chirurgului Severius  Bărbuţă, care i-a operat fetiţa, la Sinaia, în 2018. ”Acum nu-mi doresc decât ca fetiţa să se facă bine şi să treacă peste această operaţie”, spune mama Alessiei.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net