Alerte de călătorie. În Grecia sunt țânțari, în Bulgaria nu e voie cu mâncare

Ultima actualizare:

    La granița cu Bulgaria, este interzis accesul cărnii de porc sau a produselor alimentare din carne de porcFOTO: adevarul.ro
La granița cu Bulgaria, este interzis accesul cărnii de porc sau a produselor alimentare din carne de porcFOTO: adevarul.ro

Aveți grijă dacă mergeți în țările din sudul României. În Bulgaria, nu aveți voie cu produse din carne de porc, iar în Grecia există pericolul îmbolnăvirii cu visrului West Nile. Ministerul de Externe au emis atenționări de călătorie și recomandări.

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie conform căreia, în perioada următoare, în Grecia există riscul contractării virusului West Nile, cele mai afectate regiuni fiind Attica şi Peloponez. Centrul de Control şi Prevenţie din cadrul Ministerului grec al Sănătăţii a emis o alertă privind riscul contractării virusului West Nile pentru perioada următoare, se arată înt-un comunicat al MAE.

Se recomandă folosirea substanţelor de protecţie şi purtarea de îmbrăcăminte care să acopere cât mai mult din suprafaţa corpului. Zonele cele mai afectate în prezent sunt Attica şi Peloponez (Corint).

La granița cu Bulgaria sunt restricții

MAE informează că Autoritatea locală pentru Siguranţa Alimentară din Bulgaria a impus restricții la intrarea în țară, pentru evitarea pătrunderii a virusului pestei porcine africane. Astfel, este interzisă introducerea în ţară a cărnii de porc sau a producelor obţinute din aceasta, fiind efectuate controale suplimentare.

În toate punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt instituite măsuri suplimentare de control, fiind interzisă introducerea, pe teritoriului Republicii Bulgaria, în scopul consumului personal, a cărnii de porc sau a produselor alimentare având la bază carnea de porc. În cazul depistării unor astfel de produse, acestea vor fi confiscate.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net