Alerte de călătorie. În Grecia și Portugalia sunt greve

greva_transportatori_combustibili_portugalia.jpg

Alerte de călătorie. În Grecia și Portugalia sunt greve
Alerte de călătorie. În Grecia și Portugalia sunt greve
Foto: expresso.pt

Informați-vă dacă vreți să plecați din țară! În Grecia și Portugalia sunt greve în aceste zile. Și transportatorii din Spania vor fi proteste până la Paște.

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Portugalia, unde s-a decretat stare de alertă până în 21 aprilie din cauza unei greve a transportatorilor de combustibili, fiind aşteptate perturbări în transporturile aeriene şi serviciile de transport public.

În Grecia și Portugalia sunt greve

O altă atenţionare vizează Grecia, unde Federaţia Navală Panelenă a anunţat, pentru 1 mai, o grevă pentru toate categoriile de nave.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile locale au decretat situaţie de alertă, până în 21 aprilie, ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase (combustibili). Sunt preconizate perturbări atât ale zborurilor şi serviciilor de transport public, cât şi disfuncţionalităţi în furnizarea de carburanţi consumatorilor fizici (timpi mari de aşteptare la staţiile de alimentare).

Alerte de călătorie în Europa

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Portugheză: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628.

Citește și câte zile au vacanță bugetarii

Citește și despre vacanța de primăvară a elevilor

Loading...

Citește și

  • Sunt greve în sectoarele de activitate aeriană, feroviară şi portuară în Spania, până pe 28 aprilie

    Necaz mare pentru românii care lucrează în Spania și vor să vină acasă de Paște. Sunt greve în sectoarele de activitate aeriană, feroviară şi portuară în Spania, până la Paște, pe 28 aprilie.

  • Unică datorită diversității faunei și vegetației, Delta Dunării este locul perfect unde te poți deconecta pentru câteva zile departe de agitația marilor orașe. Cea mai bună perioadă pentru un sejur în Rezervația Biosferei este primăvara când natura revine la viață, păsările se întorc din țările calde, iar primele flori de nuferi decorează lacurile de smarald. Tot acum au loc inundațiile naturale, canalele strâmte pot fi străbătute cu barca, țânțarii sunt aproape inexistenți, iar tarifele la vacanțe sunt tot mai accesibile!