Alertă pentru români! Marea Britanie vrea să impună restricții imigranților

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Marea Britanie vrea să pună capăt liberei circulații a muncitorilor după ieșirea din UE și să reintroducă pașaportul pentru accesul cetățenilor europeni pe teritoriul său.

Marea Britanie intenționează să pună capăt liberei circulații a muncitorilor după ieșirea sa din Uniunea Europeană și să limiteze migrația europenilor slab calificați din punct de vedere profesional, arată un document de lucru al Guvernului britanic, publicat marți de cotidianul The Guardian și citat de AFP.

"Pentru a fi considerată un avantaj pentru întreaga țară, imigrația nu ar trebui să fie numai în beneficiul migranților, ci să fie profitabilă din punct de vedere financiar locuitorilor țării", se arată în documentul de 82 de pagini redactat în luna august de Ministerul de Interne de la Londra.

În document sunt propuse o serie de măsuri menite să reducă sosirea în Marea Britanie a migranților europeni slab calificați, după Brexit.

Migranții slab calificați ar urma să primească permise de sejur în Marea Britanie cu o durată de maximum doi ani, iar cei înalt calificați de trei până la cinci ani.

De asemenea, documentul mai prevede că pe piața muncii ar trebui să fie preferați "muncitorii rezidenți" și să li se restrângă altor cetățeni europeni posibilitatea de a căuta locuri de muncă în Marea Britanie.

Potrivit documentului elaborat de Ministerul britanic de Interne, Londra ar urma să limiteze drastic dreptul cetățenilor europeni la reîntregirea familiei pe teritoriul său și să reintroducă obligația prezentării unui pașaport la intrarea în țară pentru cetățenii europeni, în locul cărții de identitate, cum este în prezent.

Propunerile ar urma să fie "supuse negocierii cu UE" și a intre în vigoare după o perioadă de tranziție de doi ani.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net