ALERTĂ! Pânza freatică de lângă Bucureşti, contaminată?

Ultima actualizare:

    În laborator lucrează  patru cadre didactice,  doi postdoctoranzi, patru  doctoranzi şi zece masteranzi
În laborator lucrează patru cadre didactice, doi postdoctoranzi, patru doctoranzi şi zece masteranzi

Potrivit rezultatelor din analizelor realizate de o persoană care locuieşte în apropierea fostei IPRS (Întreprinderea de Piese Radio şi Semiconductor) Băneasa, prezentate autorităţilor, pânza freatică de acolo ar fi contaminată cu o substanţă chimică destul de periculoasă.

Mediafax anunţă că, în urma dovezilor primite a fost demarată o anchetă.

Persoana din Voluntari care locuieşte în apropierea IPRS Băneasa a prezentat dovezile către Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia din Ilfov au fost sesizate, alături de Administraţia Naţională "Apele Române".

Reprezentanţii instituţiilor sesizate au fost într-un control preliminar, joi, în zonă, şi au constatat că rezidentul respectiv avea şi buletine de analize care indicau o concentraţie foarte ridicată de tricloretilenă în apă. Însă, cum reclamantul a prelevat el însuşi proba, această analiză nu poate fi luată în considerare, impunându-se ca Administraţia Naţională "Apele Române" să preleveze probe din acel foraj, dar şi din altele din zonă şi să le analizeze.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au mai precizat că tricloretilena nu este solubilă în apă, aşa că, teoretic, nu poate contamina pânza freatică.

La IPRS Băneasa, unde nu se mai desfăşoară nicio activitate din 2009, au rămas mai multe substanţe care erau folosite în procesul industrial, inclusiv tricloretilenă, în diferite recipiente, au mai spus reprezentanţii Gărzii de Mediu.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net