Alertă! O teribilă maladie s-a apropiat de România

Ultima actualizare:

    Nu ezitați să vaccinați copiii
Nu ezitați să vaccinați copiii

La doar cîteva sute de km de țara noastră bântuie o boală teribilă. La nivel internațional s-a instituit ”Urgenţă de Sănătate Publică de Importanţă Internațională (USPII)”.

MAE informează cetăţenii români că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că răspândirea virusurilor poliomielitei la nivel internațional constituie un risc şi ”o Urgenţă de Sănătate Publică de Importanţă Internațională (USPII)”.

În acest sens, OMS şi specialiştii structurilor de sănătate publică reiterează necesitatea vaccinării obligatorii a persoanelor care călătoresc spre Afganistan, Camerun, Etiopia, Guineea Ecuatorială, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Pakistan, Siria, Somalia şi Ucraina, în regiunile din sud-vest, aproape d egranițele cu România, Ungaria, Polonia și Slovacia.

Pentru cetăţenii români care nu au fost vaccinaţi antipolio în ultimele 12 luni, vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgenţă, chiar înaintea acesteia, se precizează în comunicatul transmis de MAE.

Avertizarea OMS vine în contextul valului de imigranți, foarte mulți din Afganistan, țară care a înregistrart mai multe cazuri   eîmbolnăvire. Este obligatorie vaccinarea persoanelor care călătoresc dinspre Afganistan, Pakistan şi Somalia, iar persoanele care se află în aceste țări nu au dreptul să părăsească teritoriul ţărilor respective, indiferent de punctul de trecere frontieră (rutier, naval, aerian), fără documentele prin care se atestă vaccinarea antipolio. În caz contrar, autorităţile de frontieră ale acestor ţări au dreptul să interzică părăsirea teritoriului.

În prezent, nu se solicită vaccinarea obligatorie a cetăţenilor din Ucraina care călătoresc spre România sau alte ţări.

Poliomielita, adesea denumită şi paralizie infantilă, este o boală infecţioasă virală acută, care se răspândeşte de la om la om, de obicei pe cale fecal-orală. Virusul pătrunde în sistemul nervos central, infectând şi distrugând în special neuronii motori. Ca urmare, apar slăbiciune musculară şi paralizie flască. Poliomielita coloanei vertebrale este forma cea mai comună care implică picioarele.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net