Alertă meteo. Nou mesaj de vreme severă, până duminică

Ultima actualizare:

    Ploi torențialeFOTO: adevarul.ro
Ploi torențialeFOTO: adevarul.ro

Ploi torențiale, vijelii, grindină și rafale de vânt. Asta ne așteaptă până duminică dimineață (19 mai). Meteorologii ANM au emis un nou mesaj de vreme severă. În 12 județe este ”cod galben” sunt prognozate vijelii și căderi de grindină.

Ploile nu se opresc nici în zilele următoare. Ba, mai mult, meteorologii ANM au prelungit și au extins avertizarea de vreme severă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Din 16 mai, ora 10.00, până duminică, ora 10.00, va ploua în averse în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 - 25 l/mp și pe arii restrânse până la 40 l/mp.

”Cod galben” de vijelii

Mateorologii ANM au emis ”cod galben” de vremea severă până mâine dimineață (17 mai), ora 6.00. Snt prognozate ploi însemnate cantitativ în județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara.

Se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse până la 50 l/mp.

Sursa: ANM

Citește și Cum este vremea în luna mai, în România. Recorduri de temperaturi

Citește și Când se emite ”cod roșu” de vreme rea. Totul despre codurile meteo

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net