Alertă! Fântâni infestate cu E. coli într-o localitate din Argeș

Ultima actualizare:

    Apa din două fântâni publice din Merișani este infestată
Apa din două fântâni publice din Merișani este infestată

Autorităţile de sănătate publică din judeţul Argeş au constatat că apa din două fântâni publice din localitatea Merişani este infestată cu bacteria E. coli, informează News.ro. Totodată, în comună s-a oprit furnizarea apei într-o şcoală, din cauză că apa era tulbure în urma ploilor din ultima perioadă.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru, a declarat că analizele făcute la apa din două fântâni publice din localitatea Merişani au arătat că aceasta este infestată cu bacteria E. coli.

„S-a descoperit bacteria E. coli în apa din două fântâni publice din Merişani, însă nu este tulpina enteropatogenă”, a declarat Honţaru.

Şeful DSP Argeş a precizat că au fost constatate probleme legate şi de apa furnizată într-o şcoală din localitatea Merişani, apa fiind tulbure din cauza ploilor din ultima perioadă.

„A fost oprită furnizarea apei în unitatea de învăţământ din cauza turbidităţii. În şcoală s-a adus un dozator, până la rezolvarea acestei problem”, a spus Honţaru.

Recent, un izvor public din centrul localităţii argeşene Budeasa a fost închis de autorităţi după ce analizele bacteriologice au confirmat prezenţa bacteriei E. coli în apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net