Alertă în Europa! Gripa a umplut spitalele

Ultima actualizare:

    Unul dintre  simptomele  gripei este febra  foarte mare
Unul dintre simptomele gripei este febra foarte mare

Îngrijorare în rândul medicilor europeni! Gripa a băgat sute de mii de oameni în spital, cele mai multe cazuri semnalându-se în Franţa. Aici, s-au înregistrat deja 52 de decese. Virusul A H3N2, cel care a făcut cele mai multe victime, circulă şi în România, unde şase oameni au decedat.

Vârful epidemiei de gripă din Franţa este aşteptat în următoarele zile, în condiţiile în care spitalele sunt deja supraaglomerate. Peste 780.000 de persoane au consultat un medic generalist în Franţa metropolitană în primele patru săptămâni ale epidemiei de gripă, informează un buletin naţional publicat de Reţeaua Sentinelles.


    Spitalele din Franţa sunt  supraaglomerate din cauza  numărului mare de îmbolnăviri  de gripă, majoritatea  de tip A subtipul H3N2
Spitalele din Franţa sunt supraaglomerate din cauza numărului mare de îmbolnăviri de gripă, majoritatea de tip A subtipul H3N2

În ceea ce priveşte cazurile raportate săptămâna trecută, vârsta medie era de 36 de ani, iar bărbaţii reprezentau 50% din cazuri. Specialiştii spun că virusul gripal A/H3N2 rămâne principalul depistat (40,2%), urmat de virusul de tip A (2,5%), virusul de tip A/H1N1 - 0,2% şi virusul de tip B, linia Victoria (0,1%).

„La noi în spital mai sunt doar două paturi libere. În 19 ani de carieră nu am văzut aşa ceva”, a declarat, pentru „Le Monde”, Loïc Pen, medic de urgenţă la spitalul din Creil, o comună din departamentul Oise. 

De asemenea, în Spania, este epidemie de gripă. În această ţară, unde trăiesc foarte mulţi români, au fost confirmate în laborator 209 cazuri de gripă. Grav este că 19 persoane au murit din cauza virsului.


    Spitalele din Franţa sunt  supraaglomerate din cauza  numărului mare de îmbolnăviri  de gripă, majoritatea  de tip A subtipul H3N2
Spitalele din Franţa sunt supraaglomerate din cauza numărului mare de îmbolnăviri de gripă, majoritatea de tip A subtipul H3N2

Potrivit Centrului Naţional de Epidemiologie, în prezent sunt 100 de infectări cu virus gripal la 100.000 de locuitori. La fel ca şi francezii, spaniolii se aşteaptă ca, săptămâna viitoare, epidemia să atingă vârful, scrie „El Pais”.

Şi la noi gripa a început să-şi facă de cap. Deja şase oameni au murit din cauza A H3N2. Pintre aceştia, şi un copil de un an. Trebuie spus că nici una dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată, iar cinci dintre acestea aveau şi alte boli. Până în prezent, au fost confirmate în laborator 236 de cazuri de gripă.

«Mai ales copiii şi bătrânii trebuie protejaţi»


    Dr. Cristina Enescu
Dr. Cristina Enescu

Respectarea regulilor de igienă este esenţială în protecţia împotriva gripei. Dr. Cristina Enescu, medic primar medicină de familie, ne-a declarat că cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea împotriva gripei. De asemenea, dr. Enescu ne sfătuieşte să evităm, pe cât posibil, locurile aglomerate. „Mai ales copiii şi bătrânii trebuie protejaţi, în această perioadă”, a adăugat medicul. Spălarea pe mâini cu apă şi săpun, consumul de fructe şi legume proaspete, dar şi îmbrăcămintea corespunzătoare acestui sezon sunt factori importanţi în evitarea îmbolnăvirii, a adăugat dr. Enescu. Simptomele gripei sunt febră 39-40˚C, frisoane, dureri de cap şi musculare, slăbiciune, roşu în gât, tuse uscată, lipsa poftei de mâncare, greţuri. Dacă prezentaţi aceste simptome, mergeţi de urgenţă la medic!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net