Alertă! Dezinfectant de mâini toxic, în magazinele din România

gel-dezinfectant-toxic.jpg

gel dezinfectant toxic
Gelul dezinfectant toxic este produs în Turcia
foto: Adevărul

Alertă! Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţa şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, anunţă că un gel de mâini aflat pe piaţă poate afecta sănătatea consumatorilor. Gelul de mâini produs în Turcia are o concentraţie toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

”Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conţine metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”, a precizat Paul Anghel, citat de Adevărul.  

Recipientul în care este comercializat gelul dezinfectant nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguraqnță pentru copii, iar de pe etichetă lipsesc lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare.  

Citește și:

Turiștii se dezinfectează zilnic pe mâini de 1.000 de euro. Hotelierii spun că măsurile Covid-19 îi duc la sapă de lemn

Cum îţi prepari acasă dezinfectat pentru mâini. Reţeta recomandată de specialişti

Contactul cu metanolul poate duce la orbire și deces

”Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)”, a adăugat reprezentantul ANPC.  
 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1