Alertă de călătorie. În Spania a început greva taximetriştilor

greva_taximetristilor_din_spania.abc_.es_.jpg

În Spania, circa 16.000 de taximetriști au intrat în grevă pe termen nelimitat
În Spania, circa 16.000 de taximetriști au intrat în grevă pe termen nelimitat
Foto: abc.es

Taximetriștii sunt supărați pe aplicațiile care le ”fură” clienții. În Spania, circa 16.000 de taximetriști au intrat în grevă pe termen nelimitat, informează Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că sindicatele taximetriştilor au anunţat declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat şi blocarea mai multor artere de circulaţie în Madrid. De asemenea, este grevă a taximetriştilor şi în Barcelona.

În Spania a început greva taximetriştilor

Potrivit MAE, este în derulare o grevă generală, pe termen nedefinit, în Barcelona, declanşată de sindicatul taximetriştilor, iar străzile din zona centrală a Barcelonei au fost blocate traficului, prin parcarea neautorizată a câtorva sute de taxiuri în mijlocul carosabilului.

”Se recomandă cetăţenilor români să se informeze, înaintea călătoriei, asupra modalităţilor de transport alternativ pe care le pot folosi atât în Barcelona, cât şi în Madrid. Având în vedere că acest gen de mişcări sindicale au provocat, în trecut, multe altercaţii, fie între taximetrişti şi alţi participanţi la trafic, fie între taximetrişti şi forţele de ordine, se recomandă cetăţenilor români să evite zonele în care sunt concentraţi membrii acestor sindicate!, a transmis MAE. 

Și taximetriștii români protestează

Luni seară, circa 300 de taximetrişti au protestat în centrul Capitalei faţă de funcţionarea serviciilor de transport în sistem ride sharing. Protestatarii au blocat bulevardul Lascăr Catargiu între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei.

protest_taximetristi-impotriva_uber.jpg

circa 300 de taximetristi au protestat luni, 21 ianuarie 2019, in capitala
Luni seară (21 ianuarie), circa 300 de taximetrişti au protestat în centrul Capitalei faţă de funcţionarea serviciilor de transport în sistem ride sharing
FOTO: captura digi24.ro

Nu este pentru prima dată când în Bucureşti au loc proteste de acest gen, în alte cazuri taximetriştii circulând cu viteză redusă, în coloană, la ore de vârf. Protestul vizează în principal companiile Uber şi Taxify, care ”le fură” clienții taximetriștilor.

Loading...