Alertă de călătorie în Grecia și Spania. Se anunță incendii masive de vegetație

grecia-casa-in-flacari.jpg

casa in flacari incendii grecia
Incendiile de vegetație, o calamitate naturală care a ucis anul trecut, în Grecia, peste 80 de persoane
sursa foto: click.ro
Citeste tot despre: 

Dacă planifici, zilele acestea, vreo vacanță în Grecia sau Spania, ar trebui să o amâni puțin. Ministerul Afacerilor Externe a transmis două alerte de călătorie anunțând risc foarte crescut de producere a unor incendii de vegetație.

Incendiile de vegetație din Grecia și Spania îți pot compromite vacanța, însă mai bine renunți la sejur decât să-ți pui în pericol viața. 

În Grecia, risc de gradul patru de incendii

Pe fondul intensificării vântului şi a temperaturilor ridicate, zonele cu risc ridicat de incendii de vegetaţie sunt: Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Viotia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Skyros.

Telefoane de urgență

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie si telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 si cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Folosește aplicația „Călătorește în siguranță”

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en - pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.mae.ro si reaminteste faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreste în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Incendii și pe insula Gran Canaria din Spania

Persoanele care tranzitează sau vor să călătorească în Spania sunt avertizate cu privire la incendiul de vegetație izbucnit în zona muntoasă din centrul insulei Gran Canaria. Autoritățile locale au evacuat deja peste 1000 de persoane, iar anumite drumuri și șosele au fost temporar închise. Se recomandă cetățenilor români să evite deplasările în zonele afectate, cu respectarea strictă a instrucțiunilor autorităților locale.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

În situații cu caracter deosebit, cetățenii români pot apela telefonul unic de urgență „112” și pot solicita asistență la Secția consulară a Ambasadei României la Madrid, telefon: +34649656032.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/lume/marturii-infioratoare-din-grecia-cuprinsa...

https://www.click.ro/news/lume/victimele-incendiului-din-grecia-au-fost-...

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

  • alerta de calatorie in grecia sunt incendii de vegetatie

    Aveți grijă dacă plecați din țară! În Ucraina sunt prognozate ploi severe, vânt puternic şi frig, iar în Grecia se menţine ridicat riscul unor incendii de vegetaţie.

  • Incendiul din Grecia a furat peste 80 de vieți, iar cauza stabilită de cercetători a fost inconștiența și neglijența. În urmă cu doar câteva zile un incendiu s-a extins pe 98% din suprafața orașului Mati din Grecia, distrugându-l aproape în totalitate. Până în prezent, 87 dintre persoane au decedat, 11 se luptă cu moartea la terapie intensivă, iar în jur de 200 de oameni au fost răniți grav.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1