Alertă! 2 cazuri noi de gripă porcină confirmate

Ultima actualizare:

    În fiecare zi apar noi cazuri de îmbolnăvire de gripă porcină
În fiecare zi apar noi cazuri de îmbolnăvire de gripă porcină

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripa porcină crește de la o zi la alta. Până acum, bolnavii erau din nordul țării și în Capitală, dar ieri, 2 februarie, au fost înregistrate două cazuri și în județul Dâmbovița. Numărul celor care au teribila maladie a depășit cifra 30.

În această iarnă, gripa porcină, cauzată de virusul AH1N1, s-a răspândit rapid din Asia, în Rusia, Ucraina, țările baltice, iar de câteva săptămâni este și în România. Ultimele cazuri confirmate sunt din județul Dâmbovița, informează adevarul.ro. Este vorba despre două persoane adulte, din mediul rural, în vârstă de 23, respectiv 64 de ani, nevaccinate antigripal, scrie adevarul.ro.

Pe lângă aceste cazuri, în Dâmbovia a fost raportat şi un caz de infecţie acută respiratorie severă (SARI). Este vorba despre un copil de 8 luni din Târgovişte, care se află internat la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti şi pentru care s-a primit confirmarea virusului gripal AH1N1.

Primul caz diagnosticat de infecţie respiratorie acută severă a fost diagnosticat săptămâna trecută, la un dâmboviţean de 59 de ani cu probleme preexistente de sănătate.

Ministerul Sănătății informează că, în acest an, au murit două persoane din pricina unor infecţii acute respiratorii severe: un bărbat de 64 de ani, din județul Iași și un bărbat de 87 de ani, din județul Mureș, ambii nevaccinați anti-gripal. Nu se cunoaște sursa de infectare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net