Alegeri prezidenţiale 2019. Toma Petcu, fostul ministru al Energiei, anchetat după ce şi-a fotografiat votul

toma_petcu.jpg

toma petcu ministru energie
Toma Petcu este fostul ministru al Energiei
Foto: arhivă personală

Fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, a intrat în atenţia autorităţilor după votul de duminică. Pe numele lui a fost deschisă o anchetă de Poliția din Giurgiu. Politicianul, în prezent deputat, a publicat pe pagina sa de Facebook buletinul de vot ștampilat, lucru interzis de Codul Penal.

Deputatul Toma Petcu a votat duminică dimineață și a publicat o fotografie cu buletinul de vot pe contul personal de Facebook. În imagine se putea vedea foarte clar pe cine a votat, pentru că politicianul a fotografiat exact pătrățelul pe care a pus ștampila. Fostul ministru al Energiei rică o amendă usturătoare. 

Ce riscă Toma Petcu după ce şi-a fotografiat buletinul de vot

Potrivit Codului Penal, postarea unor astfel de fotografii se încadrează la „violarea prin orice mijloace la secretul votului”, iar acest fapt se pedepsește cu amendă penală, cuprinsă între 600 și 90.000 de lei.

Ulterior, deputatul a ștears după câteva minute ce publicase, dar polițiștii s-au sesizat în legătură cu aceast mesaj și au deschis o anchetă penală.

Toma Petcu nu este singurul care a fotografiat buletinul de vot, până la această oră mai fiind înregistrate încă 3 cazuri similare, în care polițiștii au deschis anchete penale.

Loading...

Citește și