Alegeri prezidenţiale. 18.550 de secţii de votare deschise în ţară

Ultima actualizare:

    Pentru scrutinul din 2 noiembrie au fost realizate 94.220 de ştampile şi peste 20,7 milioane de buletine de vot
Pentru scrutinul din 2 noiembrie au fost realizate 94.220 de ştampile şi peste 20,7 milioane de buletine de vot

Românii care vor merge vot la 2 noiembrie, pentru a-şi alege preşedintele, vor avea la dispoziţie 18.550 de secţii de votare în ţară şi 294 de secţii în străinătate, a anunţat joi vicepremierul Gabriel Oprea. Pentru scrutinul de peste o lună au fost tipărite peste 20,7 milioane de buletine de vot.

Campania electorală pentru prezidenţiale stă să înceapă. De vineri, cei 14 candidaţi la fotoliul de şef al statului îşi vor putea face cunoscut programul electoral, conform legii. Până la scrutinul din 2 noiembrie (16 noiembrie – al doilea tur), secţiile de votare în care românii îşi vor putea exercita dreptul de a-şi alege liderul sunt gata pentru procesul electoral. Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a anunţat joi că în ţară vor fi deschise 18.550 de secţii de votare, în vreme ce în străinătate vor fi 294 de secţii.

Oprea a mai spus că, până în 22 octombrie, prefecţii, alături de primari, au sarcina de a asigura sediile şi condiţiile corespunzătoare pentru funcţionarea birourilor electorale ale secţiilor de votare. Ministrul Afacerilor Interne a menţionat că, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, se va asigura achiziţionarea hârtiei necesare pentru tipărirea celor 20.745.068 de buletine de vot, de către Regia Autonomă Monitorul Oficial, conform Mediafax.

Pentru evitarea tentativelor de fraudă la vot, în paralel cu acest proces, va fi desfăşurată o campanie preventivă de informare a cetăţenilor cu privire la prevederile Codului penal, legate de infracţiuni electorale. Astfel, vor fi tipărite 40.000 de afişe cu aceste prevederi, care vor fi postate la secţiile de votare şi sediile instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor. În plus, posturile de televiziune vor difuza gratuit un spot video, în care cetăţenii vor fi avertizaţi cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care încalcă legea electorală.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net