Alba: Fost fotbalist de performanţă, închis pentru tentativă de omor, învaţă la Penitenciarul Aiud informatică şi tâmplărie

Ultima actualizare:

Adrian Chiş (31 de ani) din Lupeni a fost 14 ani fotbalist de performanţă la cluburile Minerul Lupeni şi Jiul Petroşani. A  ajuns după gratii în 2009, în urma unei condamnări pentru tentativă de omor. A primit opt ani de închisoare.

Când a auzit de cursurile de calculatoare din penitenciar s-a înscris fără să stea pe gânduri. „Înainte să încep cursurile de calculatoare, ştiam doar să pornesc computerul şi să intru pe anumite jocuri. L-am luat practic aproape de la zero. Nu ştiam ce e un fişier, un folder. Am învăţat să folosim programele de editare, de prezentare Power Point, nici nu auzisem de cuvintele acestea“, spune Adrian.

Deţinuţii de la Panitenciarul Aiud pot să urmeze cursuri de specializare într-o meserie chiar în incinta instituţiei. Două asociaţii non-guvernamentale, Asociaţia AS 2011 din Alba Iulia şi Centrul de Reintegrare Socială ONISIM din Bistriţa, derulează proiecte cu finanţare europeană ce se adresează direct persoanelor închise.

Află mai multe detalii AICI.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net