Alarmă! Supervirusul va distruge omenirea?

Ultima actualizare:

    Cei care se îmbolnăvesc  de febră hemoragică virală  au răni care sângerează incontrolabil
Cei care se îmbolnăvesc de febră hemoragică virală au răni care sângerează incontrolabil

Populaţia lumii este în pericol? Specialiştii spun că planeta se va confrunta cu o pandemie cu efecte devastatoare, în perioada 2017-2018, din pricina unui supervirus. Autorităţile sunt în alertă maximă, după ce un britanic a fost deja ucis de acest virus.

Profesorul John Oxford, virusolog de renume la Universitatea din Londra, este convins că în următorii 5 ani omenirea se va confrunta cu o pandemie provocată de un virus transmis de la animale.

Virusul, mult mai agresiv decât cele cunoscute până acum - aviar, porcin etc - ar putea distruge populaţia planetei. „Trebuie să fim pregătiţi de o pandemie în următorii ani, în perioada 2017-2018", a avertizat acesta, citat de Daily Mail.

simeon stalpnicul png

Primele simptome ale maladiei, denumită febra hemoragică virală Crimeea-Congo (FHCC), sunt similare unei gripe obişnuite: dureri de cap, febră, dureri articulare şi abdominale, vomă. Ceea ce urmează însă depăşeşte scenariul unui film horror: pacienţii încep să aibă răni pe corp, care sângerează incontrolabil. În cel puţin 30% din cazuri, virusul duce la deces. Deja au apărut cazuri pretutindeni în lume.

Boala este des întâlnită în rândul animalelor din Asia şi Africa, dar acum a trecut bariera dintre specii şi a ajuns la om. În Marea Britanie, primul caz a fost luna trecută. Testele de sânge au arătat că era vorba de un virus necunoscut până atunci. Medicii l-au menţinut în viaţă pe muribund până au putut să analizeze virusul ucigaş. Bărbatul se îmbolnăvise după o vizită în Qatar. Un alt pacient murise de aceasta boală în Arabia Saudită, în luna iulie.

Salvarea ar putea veni de la cercetători, care să afle repede structura genetică a virusului, apoi să se producă antidotul.

simeon stalpnicul png

«Nu există tratament pentru această boală» Prof. doctor Geza Molnar, infecţionist

„Virusul febrei hemoragice Crimeea-Congo se transmite prin muşcătura de căpuşă şi este foarte asemănătoare cu meningita de căpuşă, o boală întâlnită şi la noi. Virusul a fost descoperit în urmă cu jumătate de secol la animale. În ultimii ani, în Africa, virusul a fost descoperit şi la om. Din păcate, nu există un vaccin care să prevină îmbolnăvirea şi nici un tratament specific pentru această afecţiune, ci doar tratament de suport. Boala debutează cu simptome asemănătoare cu cele ale gripei (dureri de cap şi articulare, febră), după care pe corpul bolnavului apar nişte răni care sângerează. Este adevărat că boala se poate extinde, dar nu se pune problema unei pandemii".

Pandemiile care au lovit omenirea

Între 1918 şi 1919, „gripa spaniolă" a afectat o mare parte din populaţia mondială şi s-a soldat cu cel puţin 40 de milioane de decese, potrivit OMS.

Gripa asiatică din 1957-1958 a provocat moartea a circa patru milioane de persoane.

Tulpina H5N1 a virusului gripei aviare a provocat moartea a peste 250 de persoane, în special în sud-estul Asiei, de la apariţia sa, în 2003. La noi a ajuns în 2005, motiv pentru care un milion de păsări domestice au fost ucise.

Gripa AH1N1, numită gripa porcină, a izbucnit în Mexic în luna aprilie 2009 şi a evoluat, în întreaga lume. Pandemia a provocat circa 18.500 de decese în lume, potrivit OMS. În România, au fost 5.990 de îmbolnăviri şi 82 de decese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net