Alarmă! Substanţe toxice descoperite în pastilele de slăbit

Ultima actualizare:

    În farmaciile din România, pastilele sosesc doar la comandă
În farmaciile din România, pastilele sosesc doar la comandă

Pericol de moarte în pastilele pentru slăbit. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale au fost informaţi de omologii lor germani că în pastilele pentru slăbit Pure Caffeine 200 mg, produse de D-Hacks Laboratoires, a fost descoperită o substanţă toxică periculoasă, care poate provoca orbire şi cancer, informează Mediafax.

Specialiştii germani au depistat prezenţa substanţei Dinitroferol, responsabilă de moartea a zeci de oameni în 2008. Aceştia au consumat vreme de patru zile o doză de 600 mg pe zi. "Simptomele care pot apărea după consumul acestei substanţe sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie şi disfuncţii multiple de organe. Nu este disponibil un antidot", avertizează autorităţile germane, citate de specialiştii români.

Substanţa toxică a fost interzisă în 1938 în Statele Unite după ce autorităţile au constatat că sute de mii de americani s-au îmbolnăvit sau au murit în perioada 1933-1938 în urma consumului de otravă. Specialiştii români au depistat în perioada 2010-2013 alte opt cazuri de îmbolnăviri cu alte produse de slăbit.

Una dintre alerte a vizat produsul “din plante” cu denumirea “RockHard Weekend”, care conţinea o substanţă sintetică, o alta - produsul cu denumirea “Po Chai Pills”, care conţinea sibutramina şi fenolftaleina, iar o a treia - produsul cu denumirea “Herbal Diet Natural”, care conţinea sibutramină şi alte ingrediente.

Au fost vizate de alerte şi medicamentul “Metabolite Adelgazante”, vaccin contrafăcut destinat pierderii în greutate, dar şi produsul “Alli” contrafăcut, folosit pentru pierderea în greutate. Testele de laborator pentru produsul contrafăcut “Alli” capsule 60 mg (ambalaj cu 120 capsule) au arătat că acesta conţineau sibutramina în loc de orlistat, potrivit sursei citate.

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net