Al doilea transplant pulmonar din România, un succes! Cum se simte pacientul

Ultima actualizare:

    Rezultatele celui de-al doilea transplant pulmonar din România sunt îmbucurătoare
Rezultatele celui de-al doilea transplant pulmonar din România sunt îmbucurătoare

După ce în urmă cu aproximativ trei săptămâni, în România, s-a efectuat primul transplant pulmonar, operația decurgând în parametri normali, medicii români au comunicat că și ce-a de-a doua încercare de operație, a unui alt pacient, s-a terminat tot cu rezultate pozitive. Starea pacientului este bună, acesta reușind să respire singur la doar 24 de ore de la intervenție.

Pacientul care a beneficiat de al doilea transplant pulmonar din România se simte bine şi respiră singur, așa cum au anunțat reprezentanții Spitalului Clinic “Sfânta Maria”, printr-un comunicat de presă al ASSMB. Bărbatul se află în continuare internat în spital, pentru a putea fi supravegheat de cadrele medicale, și urmează să fie transferat curând într-o secție specială dedicată pacienților ce au beneficiat de transplanturi. „Starea pacientului, în vârstă de 47 de ani, care a beneficiat de al doilea transplant pulmonar din România, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, este bună, la aproape o săptămână de la intervenție. Pacientul a respirat singur la 24 de ore de la transplant. Potrivit protocolului, el se află în continuare internat în secția Anestezie și Terapie Intensivă. Echipa medicala va decide transferul său într-o rezervă dedicată pacienților transplantați, în cursul săptămânii viitoare”, a precizat conducerea spitalului. Medicii spitalului „Sfânta Maria” din Capitală au anunțat faptul că pacientul face și exerciții fizice, pentru a-și îmbunătăți capacitatea respiratorie.


    Cei doi pacienți care au beneficiat de transplant pulmonar Foto: ASSMB
Cei doi pacienți care au beneficiat de transplant pulmonar Foto: ASSMB

De asemenea, în comunicatul de presă au fost date și informații privitoare la starea de sănătate a primului pacient, Amariței Mugurel, care a beneficiat de acest tip de transplant. „Și A.M, pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, tot la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, se simte bine, la aproape trei săptămâni de la operație. În acest moment, pacientul, în vârstă de 36 de ani, se află internat într-o rezervă, iar evoluția post-transplant este favorabilă.Mai mult decât atât, pacientul A.M. face plimbări zilnice în curtea spitalului. El urmează să fie transferat, săptămâna viitoare, în secția de Pneumologie de la Spitalul Clinic Colentina, pentru reabilitare medicală, după care va putea fi externat. Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Hanovra, unde pacienții sunt reabilitați postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanță”, au anunțat cadrele medicale. Ambii bărbați sunt monitorizați permanent de echipa medicală a spitalului, pentru a se asigura de bunul demers al lucrurilor și pentru ca pacienții să se poată reface rapid. 


    Pacientul A.M, în curtea Spitalului Sf.Maria Foto: ASSMB
Pacientul A.M, în curtea Spitalului Sf.Maria Foto: ASSMB

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net