Ajutor financiar de 650 de euro pe lună pentru studenții români din Germania. Mulți și-au pierdut joburile

Ultima actualizare:

    Studenții români din Germania primesc ajutor în bani de la stat
Studenții români din Germania primesc ajutor în bani de la stat

Ajutor financiar de 650 de euro pentru studenții români din Germania. Mulți și-au pierdut joburile pe fodul pandemiei de coronavirus și nu au cum să se mai susțină ca să urmeze facultatea. Astfel că guvernul german a luat decizia să-i ajute.

Trei din patru studenți străini din Germania lucrează, altfel nu pot supraviețui ca să meargă la șcaală. Plătesc cazarea, unii și cursurile, plus cheltuielile pe care le au zi cu zi cu hrana și alte lucruri necesare traiului.

Problema este că veniturile lor sunt grav afectate de pendemie, mulți dintre ei pierzându-și locurile de muncă.  

În acest context, Anja Karliczek, ministrul german al Educației si Cercetării, a anunțat că guvernul le va oferi un ajutor financiar. Vorbim despre un program de împrumut fără dobândă pentru educație, pentru a le asigura continuitatea studiilor.

Conform informatiilor furnizate de MyGermanUniversity GmbH (MyGU), un portal specializat în studii în Germania, aproape 400.000 de studenti străini sunt înscriși la universitate germană, iar această tendință va fi în creștere în anii următori.

Împrumut fără dobândă de 650 de euro pe lună

„Acest lucru le va permite multor studenți români să-și continue studiile și să nu fie obligați să se întoarcă în țara lor, deoarece nu au resurse suficiente pentru a-și acoperi cheltuielile”, este de părere Stephan Paulini, cofondator al MyGermanUniversity, cu sediul la Hamburg. Studenții români vor putea accesa împrumutul pentru învațământ cu până la 650 de euro pe lună, de la 1 iunie.

Germania se remarcă ca o destinație de top pentru studenți și s-a clasat printre primele cinci destinatii de studiu pentru tinerii din România, în 2017, conform Serviciului German de Schimb Academic.

Aici sunt 400 de universități de renume internațional, care ofera peste 20.000 de programe. Mai mult, studenții nu trebuie să vorbească limba germană pentru a studia la nivel postuniversitar.

Există mai mult de 1.700 de programe de master în engleză, iar 69% dintre ele nu percep nici o taxă de școlarizare. Statul german le subveționează. Mai mute amănunte găsiți pe portalul de studiu MyGermanUniversity https://www.mygermanuniversity.com/.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net