Ajutată de poliţişti şi de avocaţi din două ţări ca să fugă de soţul drogat

irina989989.jpg

Irina Cristescu şi fiica ei au trecut prin momente dramatice la plecarea din casa milionarului mexican Hector Bitar

Irina Cristescu, fiica proprietarilor Opticris, nu poate scăpa nici în România de coşmarul vieţii din Mexic. Tânăra de 25 de ani luptă ca să-şi păstreze alături fiica de doi ani, împreună cu care a fugit din casa soţului milionar Hector Bitar, un bărbat violent şi căzut în patima drogurilor. Click! vă prezintă în exclusivitate cum a reuşit tânăra să fugă din Mexic.

Nu i-a fost deloc uşor să ia decizia de a părăsi în mare grabă Mexicul, mai ales că fetiţa ei, Alessia, nu avea mai mult de două luni. După ce a găsit mesajele care i-au dat de înţeles că soţul încearcă să scape de ea, Irina (25 de ani) şi-a alertat familia din România. Părinţii şi sora ei au venit de urgenţă în Mexic, decişi să o ajute pe tânără şi gândindu-se că un divorţ poate fi şi civilizat, mai ales că Irina semnase înainte de căsătorie un act prin care renunţa la orice pretenţii financiare de la Hector Bitar. Familia Cristescu a încercat să discute civilizat cu Hector Bitar (46 de ani) şi cu părinţii acestuia, însă aceştia doreau un singur lucru: fetiţa să rămână la ei. Surse din anturajul familiei româncei au povestit pentru Click! că, în acel moment, oamenii s-au decis să apeleze la autorităţi.

Duşi la aeroport cu maşină blindată

”Au mers atât la Ambasada României, cât şi la Amabasada Statelor Unite, pentru că Alessia este cetăţean american. Toţi le-au spus că situaţia este foarte complicată şi că ar trebui să contacteze o casă de avocatură şi să plece rapid din Mexic. Primul avocat  pe care l-au contactat le-a dat întâlnire la mall şi le-a cerut paşapoartele şi actele de naştere în original. Li s-a părut suspect, aşa că i-au rugat pe cei de la Ambasada SUA să le recomande pe altcineva”, ne-au povestit sursele citate.

Suspiciunile erau îndreptăţite, mai ales că familia milionarilor Bitar avea rude şi prieteni în cele mai înalte cercuri din administraţie, poliţie şi justiţie! Casa de avocatură care le-a fost recomandată i-a sfătuit să plece rapid în SUA, în timp ce avocaţii vor depune plângeri în justiţie. Cu toate precauţiile luate, familia Cristescu n-a scăpat de probleme. Când au ajuns la aeroport, unde au fost transportaţi cu o maşină blindată, au constatat că biletele care le fuseseră rezervate nu erau valabile!

”Cei de la ghişeu le-au spus că fusese o greşeală, că biletele fuseseră vândute de două ori şi că trebuie să aştepte următoarea cursă. În scurt timp, în aeroport, ca-n filme, şi-a făcut apariţia Hector Bitar, împreună cu bodyguarzii”. Ulterior, într-un interviu, mexicanul s-a lăudat că are la aeroport prieteni care îl informau cu privire la listele de pasageri. “Printr-o minune, Irina şi fetiţa au reuşit să scape”, au povestit pentru Click! apropiaţii familiei.

Zoom
Hector Bitar

Au schimbat două hoteluri într-o noapte

Până la urmă, au reuşit să se îmbarce într-o aeronavă cu destinaţia Houston, America. Când au ajuns acolo, au fost însă reţinuţi în aeroport. Motivul? Graţie influenţei şi banilor, familia Bitar reuşise să obţină, în timp record, un mandat prin Interpol, Irina Cristescu fiind acuzată de răpire de minor. La capătul unui interogatoriu care a durat circa 20 de ore, poliţiştii şi agenţii FBI au concluzionat că, din punctul lor de vedere, românca nu se face vinovată. ”Irina le-a povestit ce viaţă ducea alături de soţul care se droga, se îmbăta şi era violent, le-a arătat dovezi, mesajele de ameninţare. Cu toţii au fost escortaţi la un hotel din apropiere şi sfătuiţi să plece chiar a doua zi. Problema era că trebuia închiriat un avion privat care să ajungă în România fără nici o escală, deoarece în orice ţară ar fi avut probleme din cauza mandatului prin Interpol”, spun sursele Click!.

Oamenii mexicanului însă nu intraseră „în concediu”. Cu toate precauţiile luate, poliţiştii le-au bătut la uşă la miezul nopţii şi le-au spus că trebuie să se mute în alt hotel, pentru că acolo nu mai erau în siguranţă. La următoarea cazare, au fost folosite la recepţie nume false, iar o maşină a poliţiei a stat în permanenţă lângă hotel.

La capătul a două zile de coşmar, Irina Cristescu şi familia ei ajungeau la câţiva paşi de avionul care urma să-i transporte în România. Şi aici a fost un mic incident: şoferul i-a transportat iniţial la un avion care, culmea, urma să-i ducă în Mexic! Într-un final însă, cei cinci au ajuns în România, pe data de 23 martie 2014.

Cei care cunosc adevărata poveste a Irinei Cristescu spun că „bate” orice scenariu de film de aventură. Şi, în plus, finalul este departe: tânăra trebuie să lupte în continuare pentru fetiţa ei, Alessia, după ce Tribunalul Bucureşti a stabilit recent domiciliul fetiţei în Mexic, la tată!

Irina şi Hector s-au căsătorit în 2011

Zoom
Cei doi luptă pentru custodia fetiței

Irina Cristescu (25 de ani), fiica patronilor Opticris, s-a căsătorit în 2011 cu milionarul Hector Bitar de la Pena, un bărbat cu 21 de ani mai în vârstă. În ianuarie 2014 s-a născut fetiţa lor, Alessia. Mexicanul, a cărui familie face afaceri în domeniul hotelier, şi-a arătat repede adevărata „faţă”: era un împătimit al alcoolului şi drogurilor, iar din anturajul său nu lipseau asasini plătiţi. Unul dintre cei mai buni prieteni ai săi este Juan Manuel Turcot, suspectat că ar fi ucis cu sânge rece un avocat care l-a trimis la puşcărie pentru furturi din locuinţe. ”Putem folosi şi alte metode… dacă o răpim pe Alessia, pe ea putem s-o declarăm nebună… s-o deportăm… e o piedică în viaţa mea”, sunt doar câteva dintre planurile pe care şi le făceau bărbaţii şi prin care urmăreau să scape de Irina.

loading...
Loading...

Citește și

 • drama, Irina, sot, mexican

  Are numai 25 de ani, dar a trecut prin mai multe momente de coşmar decât trăiesc alţii într-o viaţă. Irina Cristescu, fiica proprietarilor afacerii “Opticris” încearcă să-şi păstreze alături copilul după ce a reuşit cu greu să scape de soţul mexican Hector Bitar de la Pena. Click! vă dezvăluie, în exclusivitate, cum a încercat milionarul de 46 de ani să scape definitiv de tânăra româncă.

 • hector bitar irina cristescu

  Lupta pentru custodia micuței Alessia continuă între Irina Cristescu (24 de ani) și Hector Bitar de la Penna (45 de ani), după ce Tribunalul din București a decis înapoierea acesteia către tată, la domiciliul acestuia din Mexic.

 • hector bitar irina cristescu

  Irina Cristescu (24 de ani) și Hector Bitar (45 de ani) de la Penna se luptă pentru custodia fetiței lor în vârstă de doi ani, după ce, în anul 2015, au decis să pună capăt căsniciei. Judecătorii Tribunalului București au luat o decizie complet neașteptată în acest sens, mai ales în contextul în care Hector, nepotul afaceristului mexican Carlos Slim, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, nu a angajat un avocat pentru a-l reprezenta.

 • elena basescu alessia petitie

  Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului președinte al României, a lansat în ziua de 12 februarie, ora 11:06, pe Facebook, o petiție prin care îndeamnă opinia publică din România să ia măsuri în cazul Alessiei, fetița de doi ani încredințată de instanță tatălui din Mexic. Petiția online se numește “Save Alessia” și a strâns până acum peste 2.000 de semnături.