Aici vor fi depozitate primele doze de vaccin anti-COVID. Cum arată camera de la subsolul Institului Cantacuzino

Ultima actualizare:

    Centrul Naţional de stocare a vaccinurilor - o cameră cu 10 frigidere care menţin o temperatura de -80ºCFoto: MApN
Centrul Naţional de stocare a vaccinurilor - o cameră cu 10 frigidere care menţin o temperatura de -80ºCFoto: MApN

O imensă cameră dotată cu 10 frigidere în care temperatura este de minus 80 de grade, în subsolul unei clădiri dărăpănate din curtea Institutului Cantacuzino. Aici a fost inaugurat vineri Centrul Naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19, locul unde, potrivit autorităţilor, din 26 decembrie vor fi aduse mult aşteptatele doze.

România aşteaptă acreditarea medicamentului de la Organizaţia Europeană a Medicamentului pentru a începe aducerea vaccinului. Surse din cadrul Ministerului Apărării au declarat pentru Click! că nu se ştie cum vor fi aduse dozele în ţară, dar cel mai probabil pe cale auto până la graniţă. Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu alţi oficiali implicaţi în campanie, au inaugurat vineri centrul situat în curtea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino din Bucureşti.

Locul nu arată pe afară prea bine. O clădire gri, veche de aproape 60 de ani, într-o curte plină de noroi. La subsol este însă „peştera fermecată” în care vor fi ţinute la minus 80 de grade, în frigidere speciale, dozele de vaccin. Fiecare dintre cele 10 frigidere poate primi câte 150.000 de doze. Acelaşi tip de frigider va fi dus şi în ţară, în centrele de distribuire a vaccinului. 

Interiorul unuia dintre frigiderele în care vor fi ţinute vaccinurile
Interiorul unuia dintre frigiderele în care vor fi ţinute vaccinurile

Autorităţile au fost întrebate cât costă frigiderele şi ce le face aşa speciale, dar nu au ştiut să răspundă. „Toate dozele de vaccin vor veni iniţial aici şi de aici vor fi distribuite în ţară. Este impresionant ce s-a realizat de la ultima vizită pe care ştiţi că am făcut-o împreună aici. S-a realizat o sală cu totul nouă pentru tipul de vaccin care necesită păstrare la temperatură joasă, s-a realizat un flux pentru vaccin, pentru personal, totul ca la carte”, a declarat, mulţumit după vizită, preşedintele Iohannis conform news.ro. 

Aşa arată la interior containerul mobil de vaccinare
Aşa arată la interior containerul mobil de vaccinare

Iohannis a vizitat şi un container-sală de vaccinare, în care vor fi injectate dozele la ţară sau în centrele rezidenţiale. „Acest container este o mostră, dar care poate fi replicată rapid de centrul de vaccinare în container, care poate fi folosit în zonele unde nu există altă posibilitate. Maşinile care duc cutiile cu vaccin le vedeţi aici şi am discutat cu toţi cei implicaţi procedurile, felul cum se transportă, pot să vă spun că totul este organizat. Totul este organizat nu teoretic – practic. Lucrurile vor funcţiona şi imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis.

Centrul mobil de vaccinare, amenajat într-un autobuz
Centrul mobil de vaccinare, amenajat într-un autobuz
image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net