Aici stă «teroristul» din Argeş

Ultima actualizare:
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălan

Cazul lui Ionuţ Cătălin Bălan (39 de ani), zis „Ibrahim“, suspectat de terorism după ce ar fi aderat la gruparea Statul Islamic, a stârnit rumoare zilele trecute. El a fost arestat joi, iar vecinii din satul Costeşti – Vâlsan (Argeş) îl descriu ca fiind “politicos” şi cu “o barbă mare şi lăţoasă”.

La 55 de kilometri de Piteşti, în satul Costeşti – Vâlsan, toată lumea vorbeşte despre arestarea lui “Ibrahim”.


    Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălan

Maria Alexandrescu are 70 de ani şi este proprietara magazinului sătesc. „Săptămâna trecută, <<Ibrahim>> a venit la magazin să ia ţigări. Ştiam că se convertise la islamism. Zicea că singura carte religioasă tradusă corect în română e Coranul”, povesteşte tanti Maria pentru adevarul.ro. „«Ibrahim» trăia în mi­zerie, dar avea un laptop performant. Cred că a fost luat în vizor la revenirea din Franţa, în 2015”, adaugă femeia.

simeon stalpnicul png

În discuţie intervine şi o vecină, Mariana Nica: „«Ibrahim» e politicos, chiar nu am ce zice. Are o barbă mare şi lăţoasă, aşa cum e la arabi. Acum câţiva ani, băiatu’ ăsta a furat nişte lucruri din casa de lângă magazin”. Cele două sătence spun că băiatul lui „Ibrahim”, în vârstă de patru ani şi jumătate, a fost botezat în religia islamică. „Noi îi zicem Cadâr. E păcat că l-a lăsat mă-sa, care e plecată peste hotare”.

simeon stalpnicul png

Spre marginea satului, în faţa unei case dărăpănate, Maria Buşcu, mama lui “Ibrahim”, poreclită de săteni “Elodia”, îşi ţine de mână nepoţelul de patru ani. Bunica îi dezvăluie mândră numele: “Îl cheamă Abdelkader Ionuţ”. Femeia crede că “Ibrahim” e nevinovat: „Dacă era terorist, îl arestau poliţiştii de când era în Franţa. El nu i-a făcut rău nimănui. Dacă băiatul meu era terorist, s-ar fi aruncat în aer sau ar fi pus o bombă. N-ar mai fi stat în casa asta prăpădită fără curent şi n-ar mai fi lucrat de la patru dimineaţa până la şapte seara”.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net