Ai vrea să fie bona copilului tău?

Ultima actualizare:
Mar Ballados (35 de ani)  a interpretat un dans tradiţional  filipinez (Ragragsakan)
Mar Ballados (35 de ani) a interpretat un dans tradiţional filipinez (Ragragsakan)

Au grijă de copiii românilor, dar din când în când cineva le mai aminteşe că, mai presus de orice, sunt femei şi că au calităţi excepţionale. Bonele filipineze din Bucureşti s-au întrecut ieri în talente de tot felul şi la frumuseţe.

Bonele filipineze au talent, nu glumă. Pe lângă îngrijitul copiilor români, menaj în casă, gătit şi spălat rufe, fetele venite de la 9.000 de kilometri depărtare pentru o viaţă mai bună excelează şi la cântat, dansat şi parade în costum de baie.

Jelyn  Montecillo  (29 de ani)  are veleităţi  de fotomodel
Jelyn Montecillo (29 de ani) are veleităţi de fotomodel

Comunitatea filipineză din Capitală a organizat duminică a cincea ediţie a concursului de frumuseţe care le-a avut în centrul atenţiei pe cele mai dezinhibate dintre bone. Fetele au trecut prin trei probe de foc – de talente (dans sau cântec), defilare în costum de baie şi defilare în ţinute lejere, în incinta ştrandului Drumul Taberei. Peste 120 de compatrioţi, în mare parte prieteni, soţi şi colege de breaslă, le-au susţinut de pe margine.

Prietenii şi colegele  de breaslă le-au  susţinut pe concurente
Prietenii şi colegele de breaslă le-au susţinut pe concurente

Au avut şi ce aplauda, fiindcă fetele s-au descurcat foarte bine la toate probele. Deşi sunt departe de casă, bonele filipineze s-au integrat foarte bine în România. Comunitatea lor numără circa 1.000 de membri doar în Capitală, însă doar 600 dintre ele au obţinut permise de muncă. Celelalte încă mai aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor.


    Prietenii şi colegele  de breaslă le-au  susţinut pe concurente
Prietenii şi colegele de breaslă le-au susţinut pe concurente

Filipinezii din România organizează frecvent evenimente caritabile pentru a demonstra că sunt utili societăţii care i-a primit. Marea lor dramă e că, în ciuda lucrurilor frumoase care li se întâmplă aici, îşi văd tot mai greu familiile. „Cel mai mult ne doare că nu am fost de faţă când au crescut copiii noştri. E chinuitor sentimentul că nu putem avea grijă de propriii copii când sunt bolnavi, că suntem atât de departe de ei”, ne-a spus Rose Cuevas Reyes (42 de ani), care are grijă de trei copii români.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net