«Ai probleme cu coloana, ai interzis la dat zăpada»

Ultima actualizare:

Mare atenție! Dacă ai făcut tratamente pentru coloana vertebrală sau ai frecvent dureri de spate, nu e indicat să ieși la dat zăpada!

Dr. Ilie Roșca, specialist la Bio Ortoclinic, spune că greutatea zăpezii și mișcările necesare pentru aruncarea acesteia pot acutiza problemele de sănătate. „Sunt mulți oameni cu probleme la coloana vertebrală și care sunt nevoiți să facă acest lucru. Pentru ei e foarte important felul în care fac mișcările de aruncare a zăpezii. De exemplu, nu e indicat să arunce zăpada doar într-o anumită direcție, ci trebuie să alterneze mișcările de rotație a trunchiului și să-și schimbe frecvent poziția”, explică dr. Roșca. Specialistul subliniază că, la primul semn de durere, este necesară o pauză de odihnă de două-trei minute, pentru că efortul exagerat poate declanșa un spasm muscular extrem de dureros, care se vindecă în câteva zile. Mai mult, dr. Roșca spune că anvergura rotirilor trunchiului stânga-dreapta nu trebuie să depășească un unghi de 45 de grade.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net