Ai parcat pe interzis? Uite cât te costă să-ţi recuperezi maşina!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă parchezi în loc neregulamentar, pe lângă faptul că poţi primi amendă, rişti să te trezeşti chiar şi fără maşină. Iar ridicarea, transportul şi depozitarea acestora în locuri special amenajate te vor ustura rău la buzunare.

Dacă şi tu obişnuieşti să parchezi pe trotuar, pe linia de tramvai, în locurile special destinate persoanelor cu handicap etc, ar fi bine să renunţi la acest obicei prost. Motivul?  Potrivit avocatnet.ro, legea care permite autorităţilor să ridice maşinile a intrat în vigoare încă de la începutul anului. Însă, din fericire, încă nu se aplică peste tot.

Bucureşti  - În Bucureşti doar maşinile din sectorul 4 pot fi ridicate, iar asta pentru că în aceasă zonă există un depozit special amenajat (Şoseaua Berceni nr. 38 A)  şi au fost stabilite şi tarifele pentru recuperare. De exemplu, pentru ridicarea autoturismului vei plăti 75 de lei, iar pentru transportul ei încă 75 de lei. Depozitarea este gratuită. Plata se achită la locul de depozitare sau la Taxe şi Impozite sector 4. În ceea ce priveşte alte sectoare din Capitală, autorităţile locale se află în plin proces de mobilizare, astfel că, în curând, legea va fi aplicată peste tot în Bucureşti. 

Cluj - Şoferii care parchează neregulamentar în Cluj şi au ghinionul să li se ridice maşinile sunt şi ei buni de plată. Simpla ridicare a maşinii costă 294 de lei, iar dacă autoturismul este dus şi la depozit atunci vor scoate din buzunar 547 de lei. Şi fiecare zi de depozitare costă 49 de lei. 

Sibiu – Ridicările de maşini parcare neregulamentar au început din luna aprilie, iar tarifele sunt următoarele: pentru ridicarea vehiculului se plătesc 350 de lei, iar transportul către depozit mai costă încă 100 de lei. Spre deosebire de alte judeţe, tariful de depozitare este unul dintre cele mai mari stabilite până acum, respectiv 150 de lei pe zi. 

Timişoara – Dacă şoferul se întoarce la maşină când aceasta este ridicată, el plăteşte doar 150 de lei. Însă, dacă maşina este transportată la depozit, atunci el va scoate din buzunar suma de 500 de lei. În plus, pentru fiecare zi de depozitare se percepe o taxă de 5 lei. 

Buzău - Şi la Buzău se ridică maşini parcare neregulamentar, iar acest lucru a început luna trecută. Tarifele pe care sunt nevoiţi să le plătească şoferii sunt următoarele: 300 de lei pentru ridicare, 200 de lei pentru transportul la depozit şi 100 de lei pentru fiecare zi de depozitare. 

Oraşe unde ridicările vor începe în curând 

Iaşi -  La Iaşi, în luna mai, a fost supus dezbaterii un Proiect de Hotărâre privind ridicarea, transportarea, depozitarea şi eliberarea autovehiculelor parcate neregulamentar. După ce av fi aprobat şi va intra în vigoare, şoferii vor trebui să plătească 330 de lei pentru ridicarea maşinii, iar dacă autoturismul este transportat la depozit, ei vor plăti  450 de lei. Interesant este că depozitarea va costa doar 60 de lei, pentru întreaga perioadă.  

Ploieşti - Şi aici lucrurile se află la stadiul de proiect, iar după ce va fi aprobat şi va intra în vigoare şoferii vor plăti 110 lei pentru autovehiculele blocate şi eliberate pe loc, 200 de lei pentru cele parcate pe locul persoanelor cu handicap, 450 de lei pentru cele ridicate şi transportate la depozit. Ziua de depozitare va costa şi ea 80 de lei, dar asta după 24 de ore de la depozitare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net