Ai nevoie de certificat fiscal? Nu trebuie să mai stai la coadă

Ultima actualizare:

    Măsura se aplică  de la 1 noiembrie
Măsura se aplică de la 1 noiembrie

Ministerul Finanţelor vine cu al doilea pachet de măsuri concrete de simplificare, debirocratizare şi facilităţi fiscale propuse în sprijinul persoanelor fizice.

”Am introdus plata cu cardul şi plata online. Din octombrie, toate taxele vor fi plătite online, şi la toate ghişeele ANAF se poate plăti deja cu cardul”, a spus Anca Dragu, ministrul finanţelor. Apoi, plata online se poate dovedi printr-un print de pe telefonul mobil sau de pe calculator sau printr-o declaraţie pe proprie răspundere cu detaliile plăţii. Dacă instituţia către care trebuie să facă dovada plăţii are aplicaţii interactive, atunci cel care face plata poate transmite electronic dovada.Altă măsură vizează simplificarea procedurii în cazul adeverinţelor de venit şi certificatelor de atestare fiscală. Dacă până acum se făceau cozi interminabile la administraţiile financiare sau la serviciile de taxe şi impozite, acum aceste acte vor putea fi cerute şi transmise online între instituţii.

Concret, de la 1 noiembrie 2016, ANAF va pune la dispoziţia celorlalte instituţii publice, inclusiv primării, informaţiile necesare în vederea transmiterii, în format electronic, a documentelor ce atestă situaţia fiscală a contribuabililor. Acum, anual, administraţiile fiscale eliberează în medie peste 5 milioane de adeverinţe de venit şi peste 300.000 de certificate de atestare fiscală.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net