Ai mai văzut o asemenea vilă? Casa triunghiulară din Alba Iulia a costat un milion de euro

Ultima actualizare:

    O locuinţă de vis la marginea păduriiFoto: atelier-magda.ro
O locuinţă de vis la marginea păduriiFoto: atelier-magda.ro

Inedit! Vila din imagini îi aparţine unui om de afaceri din Alba Iulia şi e considerată de specialişti drept una dintre cele mai frumoase case din Transilvania.

Proiectată de arhitectul Sorin Magda, casa triunghiulară ”3T” surprinde prin originalitatea formei sale şi a costat un million de euro.Vila a fost construită la marginea oraşului Alba Iulia, pe un teren cu stejari, în apropierea pădurii de pe dealul Mamut. Faptul că pe acest teren existau stejari şi dorinţa proprietarului de păstra copacii au determinat forma originală a locuinţei. ”Am făcut un pic de compromis între arhitectură şi partea practică, întrucât multe camere au ieşit triungiulare şi au fost mai greu de mobilat. Compromisul s-a dovedit până la urmă câştigător”, povesteşte arhitectul Sorin Magda pentru adevarul.ro.


    Aşa arată, văzută de sus, vila
Aşa arată, văzută de sus, vila

Principala caracteristică a locuinţei este faptul că se pierde în peisajul înconjurător. ”Dacă o luăm de acolo şi o mutăm 50 de metri, casa nu se mai potriveşte deloc”, adaugă arhitectul din Alba Iulia. Casa are o suprafaţă desfăşurată de 395 metri pătraţi. La parter se află spaţiile de zi, cu o zonă de living având o privelişte asupra oraşului, iar la etaj sunt dormitoarele.

Un alt proiect îndrăzneţ al lui Sorin Magda este ”domul geodezic”, construit de Marius Moga senior, tatăl compozitorului Marius Moga. Casa este din lemn, are 170 de metri pătraţi şi a costat doar puţin mai mult decât un apartament cu trei camere. Citeşte articolul complet şi vezi galerie foto pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net