Ai mai văzut o asemenea vilă? Casa triunghiulară din Alba Iulia a costat un milion de euro

casa1.jpg

casa triunghiulara, alba iulia
O locuinţă de vis la marginea pădurii
Foto: atelier-magda.ro

Inedit! Vila din imagini îi aparţine unui om de afaceri din Alba Iulia şi e considerată de specialişti drept una dintre cele mai frumoase case din Transilvania.

Proiectată de arhitectul Sorin Magda, casa triunghiulară ”3T” surprinde prin originalitatea formei sale şi a costat un million de euro.
Vila a fost construită la marginea oraşului Alba Iulia, pe un teren cu stejari, în apropierea pădurii de pe dealul Mamut. Faptul că pe acest teren existau stejari şi dorinţa proprietarului de păstra copacii au determinat forma originală a locuinţei. ”Am făcut un pic de compromis între arhitectură şi partea practică, întrucât multe camere au ieşit triungiulare şi au fost mai greu de mobilat. Compromisul s-a dovedit până la urmă câştigător”, povesteşte arhitectul Sorin Magda pentru adevarul.ro.

casa2.jpg

casa "3t", alba iulia
Aşa arată, văzută de sus, vila "3T"
Foto: atelier-magda.ro

Principala caracteristică a locuinţei este faptul că se pierde în peisajul înconjurător. ”Dacă o luăm de acolo şi o mutăm 50 de metri, casa nu se mai potriveşte deloc”, adaugă arhitectul din Alba Iulia. Casa are o suprafaţă desfăşurată de 395 metri pătraţi. La parter se află spaţiile de zi, cu o zonă de living având o privelişte asupra oraşului, iar la etaj sunt dormitoarele.

Un alt proiect îndrăzneţ al lui Sorin Magda este ”domul geodezic”, construit de Marius Moga senior, tatăl compozitorului Marius Moga. Casa este din lemn, are 170 de metri pătraţi şi a costat doar puţin mai mult decât un apartament cu trei camere. 
Citeşte articolul complet şi vezi galerie foto pe adevarul.ro!

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1