Ai adeverinţă de vaccinare? Nu mai intri în carantină

Ultima actualizare:

    Aproape două milioane de români au primit ambele doze de serFoto: Inquam Photos
Aproape două milioane de români au primit ambele doze de serFoto: Inquam Photos

Aproape 180.000 de români şi-au descărcat online, până acum, adeverinţa electronică de vaccinare. Persoanele care au făcut ambele doze pot obţine acest document oficial, care atestă imunizarea anti-COVID-19, de pe site-ul adulti.renv.ro. Posesorul acestei adeverinţe care vine dintr-o ţară aflată pe lista galbenă nu mai e supus carantinei la sosirea în România.

Nu mai puţin de 3.092.378 de români s-au vaccinat împotriva noului coronavirus de la debutul campaniei de imunizare, scrie hotnews.ro.

Dintre aceştia, 1.820.634 de persoane s-au vaccinat cu ambele doze, a anunţat marţi medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că persoanele din ultima categorie pot accesa site-ul adulti.renv.ro şi pot descărca adeverinţa de vaccinare.


    Așa arată adeverința de vaccinare
Așa arată adeverința de vaccinare

Potrivit INSP, care gestionează Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, “până la data 26.04.2021, numărul de adeverinţe emise electronic este 179.227”.

Autorităţile anunţaseră, încă de pe 9 martie, că persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu două doze pot descărca adeverinţa de vaccinare în format electronic din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.  Datele din adeverinţa de vaccinare - atât cea în format scris, cât şi cea emisă electronic – sunt redactate atât în limba română, cât şi în limba engleză. 

Care sunt avantajele conferite de document? 

  • La întoarcerea în România dintr-o ţară aflată pe lista galbenă, persoana vaccinată nu mai este nevoită să intre în carantină. 
  • Posesorul adeverinţei o poate folosi la intrarea pe teritoriul Greciei, spre exemplu, destinaţie preferată de mulţi români pentru concediu, conform informaţiilor oferite de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). De ­altfel, pe site-ul acestei instituţii există o secţiune în care sunt actualizate permanent informaţiile legate de restricţiile impuse de ţările din Europa pentru cetăţenii care vin din România.
  • În cazul în care este contact direct cu un caz confirmat, persoana vaccinată nu mai este supusă carantinei.
  • În situaţiile în care accesează serviciile medicale pentru alte patologii, persoanele vaccinate complet şi care nu prezintă simptome din definiţia de caz COVID-19 sunt exceptate de la testare.
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net