Agigea intră în carantină de vineri seară, după ce incidenţa a depăşit 14 la mie

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a decis să propună instituirea carantinei în oraşul Agigea, măsura urmând să intre în vigoare vineri seară, la ora 20.00.

Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă pentru motive întemeiate, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, cu legitimaţia de serviciu sau cu adeverinţa eliberată de angajator. Sunt exceptate de la această restricţie persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală. Incidenţa în Agigea este de 14.05 la mia de locuitori.

CJSU a transmis, joi, că circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice din zona carantinată sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, care se poate redacta şi de mână, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. 

Deplasarea în interiorul localităţii este interzisă, cu mai multe excepţii. Astfel, deplasarea este permisă pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, pentru cei care merg la muncă sau pentru asistenţă medicală.   

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. 

Sunt interzise organizarea de nunţi, botezuri, mese festive în spaţii închise şi deschise, de spectacole sau concerte. Restaurantele vor fi închise şi este permisă comercializarea produselor doar în sistem sistem take-away sau catering.  

Magazinele alimentare şi nealimentare vor fi închise până la ora 18, cu excepţia farmaciilor şi staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. De asemenea, numărul de persoane în magazine este limitat la 30% din capacitate.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net