Agigea intră în carantină de vineri seară, după ce incidenţa a depăşit 14 la mie

Carantina.jpg

Carantina
Foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a decis să propună instituirea carantinei în oraşul Agigea, măsura urmând să intre în vigoare vineri seară, la ora 20.00.

Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă pentru motive întemeiate, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, cu legitimaţia de serviciu sau cu adeverinţa eliberată de angajator. Sunt exceptate de la această restricţie persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală. Incidenţa în Agigea este de 14.05 la mia de locuitori.

Agigea intră în carantină 

CJSU a transmis, joi, că circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice din zona carantinată sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, care se poate redacta şi de mână, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. 

Deplasarea în interiorul localităţii este interzisă, cu mai multe excepţii. Astfel, deplasarea este permisă pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, pentru cei care merg la muncă sau pentru asistenţă medicală.   

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. 

Sunt interzise organizarea de nunţi, botezuri, mese festive în spaţii închise şi deschise, de spectacole sau concerte. Restaurantele vor fi închise şi este permisă comercializarea produselor doar în sistem sistem take-away sau catering.  

Magazinele alimentare şi nealimentare vor fi închise până la ora 18, cu excepţia farmaciilor şi staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. De asemenea, numărul de persoane în magazine este limitat la 30% din capacitate.  

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5