Afară-i frig şi e ninsoare, faliment la mărţişoare

m15-actu-1-3col.jpg

La Piaţa Obor, nimeni nu se opreşte la tarabele cu mărţişoare
Foto: Dorin Constanda

E cel mai prost an pentru vânzătorii de mărţişoare. Vremea rea le-a dat planurile peste cap. După ce au investit o grămadă de bani în marfă şi în taxele plătite la primărie, oamenii spun că au pierderi enorme.

E prima oară după mulţi ani când, de 1 Martie, avem nămeţi, viscol şi ger. Primăvara e încă departe. Totuşi, ajoi vom încerca să ne „îndulcim” ziua cu micuţele şi delicatele mărţişoare, care, în ciuda vremii, îşi aşteaptă cuminţi, pe tarabe, cumpărătorii. 

m25-actu-3-2col.jpg

Unele tarabe sunt goale, deşi s-au plătit taxe pentru ele
FotO: Dorin Constanda

Dar vânzările sunt foarte slabe, spun comercianţii, care, din cauza viscolului, nici măcar n-au putut să-şi etaleze marfa pe tarabe.

„Azi, (n.r. miercuri), e a doua zi când ies să vând mărţişoare. Nu s-a putut din cauza vremii, deşi am plătit taxe la primărie, din 18 februarie”, ne-a mărturisit o vânzătoare, care avea marfa expusă pe o tarabă în faţa staţiei de metrou Aurel Vlaicu. 

m35-actu-2-2col.jpg

Comercianţii rezistă eroic, în ciuda ninsorii şi a gerului
FotO: Dorin Constanda

Potrivit acesteia, nu numai că taxa pe zi a crescut de la 65 de lei, cât era anul trecut, la 100 de lei, în acest an, dar comercianţii de mărţişoare au fost obligaţi de primărie să plătească pentru 18 zile, adică din 19 februarie până în 8 martie. 

„Am plătit 1.800 de lei pentru doi metri de trotuar, iar într-o zi am vândut de 20 de lei, în alta, de 30 de lei. Se simte că nu merg elevii la şcoală”, a adăugat femeia. 

Preţurile mărţişoarelor vândute de comercianţii de la Aurel Vlaicu sunt cuprinse între 1 leu şi 15 lei.

Loading...