EXCLUSIV Afaceristul Nicușor Stan, luptă cruntă cu Covid: "La febră 40,4 deliram. Plămânii mei sunt afectați 50 %"

Ultima actualizare:

    Nicușor Stan
Nicușor Stan

Nicușor Stan, proprietarul unui celebru centru de evenimente din Otopeni, a fost și el lovit de coronavirus. Afaceristul ne-a povestit, în exclusivitate, despre lupta cu boala, care nu a fost deloc una ușoară.

"În luna decembrie am avut o stare atipică, însă fiind o persoană sportivă, care merge la sală zilnic, am crezut că a fost doar o febra musculară. În următoarele două zile a fost accentuată această stare de rău cu dureri de cap foarte puternice, după care am avut febră. Imediat am sunat la 112, au fost prompți, m-au dus imediat la Matei Balș, unde mi-au făcut analizele și m-au băgat pe tratament 14 zile. Am fost tratat și am crezut că am scăpat de virus, urmând să mă pregătesc pentru vaccinare. Din păcate, fiind prins cu probleme de serviciu și crezând că am anticorpi, am lungit această perioadă, m-am neglijat. În martie am efectuat testele și nu făcusem deloc, anticorpi 0. M-am programat pentru vaccin. Pe 6 martie am ieșit în oraș, alături de logodnica mea, prietenii mei și soțiile lor, pentru a sărbători Ziua Femeii", ne povestește Nicușor Stan.

"Febra a crescut de la 38, la 40,4 grade. Ar fi putut fi fatală"

"După câteva zile am simțit că am dureri de cap foarte puternice, temperatură și dureri musculare. De data aceasta am făcut o greșeală. Am contactat serviciul personal medical (n.r. ambulanță privată) și am stabilit să fac tratamentul singur, acasă, până urma să vină rezultatul testului, pentru care am așteptat 24 ore. Pe această cale, aș vrea să informez toți românii să nu aștepte. Dacă au simptome, să nu amâne, pentru că orice oră întârziere va agrava boala foarte rău, ceea ce, de altfel, s-a și întâmplat. După ce am primit rezultatul pozitiv, febra a crescut de la 38, la 40,4 grade. Ar fi putut fi fatală. Marele noroc a fost că eram înconjurat de cei de la serviciul medical personal, care nu m-au lăsat să mă mișc până când nu mi-a scăzut febra. Începusem să am halucinații. Spre exemplu, întrebam asistenta dacă pot lua temperatura câinelui meu, pe care îl aveam în casă. Deja deliram".

Nicușor Stan: "Vă rog, nu stați pe ultima sută de metri"

"Am fost supravegheat non-stop până dimineața, când am sunat de urgență la 112. M-au repartizat în spitalul în care mai aveau locuri disponibile: Spitalul Județean Ilfov. Deși serviciile sunt la un nivel foarte înalt aici și medicii sunt profesioniștii, faptul că am stat prea mult să aștept a dus la agravarea bolii și la un grad de funcționare al plămânilor de doar 50%. Am fost intubat, mi-au dat medicamentația necesară. Starea mea, din fericire, e una stabilă în acest moment. Sunt convins că tratamentul își va face treaba, am toată încrederea în serviciile medicale. Încă o dată, vă rog, nu stați pe ultima sută de metri! Rata mortalității se datorează neglijenței noastre; suntem singurii care alegem când trebuie să acționăm. Mulți români au preconcepții și consideră că vin în spital cu o boală și pleacă cu mai multe, vă asigur că nu este așa. Nu ai timp nici să dormi. Oamenii vin din 15 în 15 minute și își fac treaba: aerisesc, dezinfentează, îți iau temperatura, îți măsoară pulsul, saturația de oxigen în plămâni. Te întreabă tot timpul dacă ești bine; nu există niciun risc să se întâmple ceva mai rău. Aveți încredere! De abia aștept să mă întorc la familia, prietenii și businessurile mele. Lansez un mesaj: Să fiți sănătoși și să aveți încredere în serviciile medicale!", ne-a povestit Nicușor Stan.

Citește și:

Nelu Ploieșteanu, în stare foarte gravă. ”Are deteriorate toate organele din corp. E nevoie de un miracol!”

Marina Almășan a avut Covid-19: "Am avut o durere atroce de coloană, însoțită de febră!"

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net