Afacerist în România, tâlhar în Austria

Ultima actualizare:

    Puşcaşu a fost dus în  faţa judecătorilor încătuşat,  dar a plecat liber (FOTO: SANDRINIO NEAGU)
Puşcaşu a fost dus în faţa judecătorilor încătuşat, dar a plecat liber (FOTO: SANDRINIO NEAGU)

În România, are contracte cu Primăria. Construieşte blocuri şi asfaltează străzile din Suceava. În „concediu", pleacă în Austria şi comite jafuri armate cu camarazii lui. Cel mai mare tun a fost de 265.000 de euro.

Vasilică Puşcaşu, un prosper om de afaceri din Suceava a fost ridicat de poliţişti, miercuri, şi dus, încătuşat în faţa judecătorilor. Autorităţile din Wiener Neustadt, un oraş din Austria Inferioară, au emis mandat european de arestare pe numele suceveanului acuzat că pe 1 şi 7 aprilie 2005 a comis două jafuri armate.

Mai exact, Vasilică Puşcaşu, împreună cu alte persoane neidentificate deocamdată, au intrat în sediile a două bănci, iar după ce i-au ameninţat pe angajaţi cu armele de foc pe care le aveau asupra lor au plecat cu toţi banii.

Suceveanul a furat de la o singură bancă 265.000 de euro

simeon stalpnicul png

În urma primului jaf, prejudiciul a fost de 265.000 de euro, iar în al doilea caz de 70.000 de euro. Adus în cătuşe în sala de şedinţe a Curţii de Apel Suceava în vederea predării în Austria, bărbatul a susţinut că este nevinovat şi că la mijloc ar fi o confuzie nefericită.

Mai mult, avocaţii săi au invocat un alt dosar în care Vasilică Puşcaşu ar fi cercetat penal, dosar aflat pe masa procurorilor şi care vizează o altă infracţiune: evaziune fiscală de 1,2 milioane de lei.

Magistratul care a analizat cererea autorităţilor din Austria a considerat că trebuie să verifice toate aceste informaţii şi a dat un alt termen de judecată, pe 20 ianuarie. În plus, cererea de arestare a fost respinsă, iar Vasilică Puşcaşu a plecat liber din sala de judecată.

1997- Arestat cu elicoptere şi zeci de maşini de poliţie

Vasilică Puşcaşu este cunoscut ca un vechi client al occidentalilor. În 1997, el şi alţi suceveni au fost prinşi într-un hotel din Koln, după o amplă acţiune la care au participat două elicoptere şi 40 de maşini de poliţie şi unde s-au tras şi mai multe focuri de armă.

Puşcaşu a fost reţinut şi condamnat la acea vreme pentru spargerea unor oficii poştale, bănci, agresarea unor şoferi pe autostradă şi furturi de autoturisme, toate sub ameninţarea armelor.

După ce a fost eliberat a revenit acasă unde s-a apucat de afaceri. Printre activităţile pe care le are se numără construirea unor blocuri în Suceava, dar şi asfaltarea unor străzi din municipiu, în urma unui contract încheiat cu Primăria.

Totodată, Puşcaşu este cunoscut în judeţ pentru legăturile strânse pe care le are cu mai mulţi membrii ai lumii interlope.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net