Afacerile unui consilier local: trafic cu droguri şi uraniu

Ultima actualizare:
Plantele erau  cultivate în ghivece  şi aveau o înălţime  medie de 1 metru
Plantele erau cultivate în ghivece şi aveau o înălţime medie de 1 metru

A devenit cunoscut anchetatorilor în urmă cu 13 ani, când a făcut puşcărie pentru o infracţiune gravă: trafic de uraniu. Numele lui apare, apoi, în documentele Wikileaks pentru că reţeaua din care făcea parte avea conexiuni cu organizaţia teroristă a lui Osama Bin Laden. Acum, fostul consilier PSD Petrică Rusu a ajuns din nou după gratii, pentru trafic de droguri.

Petrică Rusu (41 de ani) este un om cu situaţie prosperă din satul constănţean Dorobanţu. El a făcut puşcărie pentru trafic de uraniu, pe când avea 28 de ani. Împreună cu Gheorghe Cristache încercase să vândă uraniu îmbogăţit, în schimbul a 10.000 $.

Raportul secret menţiona că acele 189 grame de uraniu au fost cel mai probabil cumpărate din fosta URSS şi aveau o radioactivitate de 70 ori mai mare decât radioactivitatea naturală.

Numele lui Petrică Rusu figurează într-un document Wikileaks privind contrabanda de arme pentru organizaţiile teroriste, autorităţile internaţionale considerând că el făcea parte dintr-un lanţ ale cărei conexiuni ajungeau până la Osama Bin Laden.

Petrică Rusu s-a lansat apoi în politică, fiind consilier local PSD până la mandatul trecut. După ce tatăl său a cumpărat o fermă de la afaceristul Triţă Făniţă, el a început să dea de lucru la tot satul. Oamenii apelau la el pentru că plătea ziua de muncă la sfârşitul programului.

Localnicii prestau lucrări de construcţii sau lucrări agricole după caz, însă nu aveau voie să se apropie de una dintre serele din fermă.

„Acolo este ciupercărie, nu intră nimeni!", suna interdicţia trasată de Petrică Rusu şi de aghiotantul său, Aurel Olea. Nu mică le-a fost mirarea anchetatorilor când au descoperit, săptămâna trecută, că Rusu dezvoltase acolo o adevărată cultură de canabis. Atât el, cât şi Olea au fost arestaţi pentru 29 de zile pentru trafic de droguri.

Totul a pornit după ce, săptămâna trecută, cinci dealeri de dorguri din Constanţa au fost prinşi de poliţişti în timp ce încercau să vândă canabis. După audierea lor, anchetatorii au aflat de unde anume îşi procurau traficanţii marfa: de la ferma lui Petrică Rusu.

Tinerii care se aprovizionau cu droguri de la Petrică Rusu fuseseră arestaţi cu două zile în urmă


    Plantele erau  cultivate în ghivece  şi aveau o înălţime  medie de 1 metru
Plantele erau cultivate în ghivece şi aveau o înălţime medie de 1 metru

Astfel, aceştia au descins la locul indicat şi au găsit aproape 500 de ghivece cu canabis. Încăperea în care a fost descoperită cultura era prevăzută cu sisteme de ventilaţie, echipamente de iluminare, de control al PH-ului apei şi de umidificare. În urma recoltării plantelor s-au obţinut 71 kilograme de canabis. Valoarea pe piaţă a drogurilor confiscate se ridică la 3,55 milioane lei. Traficanţii vindeau gramul cu 50 de lei.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net