Afacerile de partid ale preotului, în vizorul procurorilor

preot6-act-1-preot-3col.jpg

Preotul Mădălin Iscru, administratorul firmei Hercinic
Foto: recorder.ro
Citeste tot despre: 

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) s-a autosesizat şi a deschis, săptămâna trecută, un dosar pentru abuz în serviciu în cazul contractelor pe bani mulţi derulate între primăriile unor comune din Constanţa şi firma Hercinic SRL. Ziarul Click! a prezentat, luni, investigaţia realizată de recorder.ro.

Demersul jurnaliştilor arată cum Mădălin Iscru, preot în satul Sâmbăta Nouă (Tulcea), a creat o reţea prin care, din poziţia de administrator de firmă, a primit contracte finanţate de Ministerul Dezvoltării, condus la acea vreme de Paul Stănescu.

Reporterii au descoperit că popa învârtea afacerea PSD în şase judeţe. În timp ce era consilier în minister, Iscru controla o reţea de firme prin care încasa milioane de euro. Metoda de a evita licitaţiile era spargerea contractelor în bucăţi mai mici, cu prag maxim de 100.000 de euro.

Jurnaliştii au găsit în sate lucrări făcute de mântuială, cu preţuri supraevaluate de zeci de ori, şi telefoane venite direct de la Guvern, care condiţionau acordarea finanţărilor în funcţie de alegerea firmei.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1