Adult şi trei copii, recuperaţi de pe Tâmpa, unde au rămas blocaţi. Toţi erau în haine de oraş

turisti-brasov.jpg

Un bărbat şi trei copii au fost recuperaţi de salvamontişti, marţi, de pe Tâmpa unde au rămas blocaţi
foto: Salvamont Brașov

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Un bărbat şi trei copii au fost recuperaţi de salvamontişti, marţi, de pe Tâmpa unde au rămas blocaţi. Toţi erau în haine de oraş, fără echipamentul necesar, şi au încercat să taie serpentinele.

”Pare greu de crezut, dar se întâmplă! Grup de 4 persoane rămas blocat pe Tâmpa după ce a încercat să scurteze traseul, tăind serpentinele. Cei 3 copii şi un adult, echipaţi inadecvat pentru o plimbare montană, cu încălţări şi haine de oraş, au fost recuperaţi de către salvamontişti şi duşi în siguranţă la baza muntelui”, au transmis, marţi seară, salvamontiştii din Braşov.  

Recomandările salvamontiștilor

Aceştia reamintesc turiştilor necesitatea purtării unui echipament adecvat, chiar dacă este vorba despre plimbări sau drumeţii scurte, cum este cazul celor de pe Tâmpa. ”Totodată, tăierea serpentinelor poate duce foarte uşor la pierderea traseului, existând riscul de a rămâne blocaţi în zone izolate şi foarte înclinate. În plus, vorbind despre secţiuni neamenajate, cum este cazul scurtăturilor, creşte riscul de accidentare şi mai mult decât atât, de accidentare a altor persoane aflate în aval, prin dislocarea de pietre. În acelaşi timp, scurtând traseul, poteca se deteriorează, iar riscul întâlnirii animalelor sălbatice este unul mare”, au mai transmis salvamontiştii. Aceştia recomandă turiştilor să verifice orarul de funcţionare a instalaţiilor de transport pe cablu, pentru a se putea folosi de ele în caz de nevoie.  

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5