Adriean Videanu a fost eliberat, dar rămâne sub control judiciar

Ultima actualizare:

    Fostul ministru a ieșit din arest, însă nu poate părăsi România (foto: Mediafax)
Fostul ministru a ieșit din arest, însă nu poate părăsi România (foto: Mediafax)

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a fost eliberat din arest preventiv și plasat sub control judiciar. Anunțul a fost făcut vineri dimineață de avocatul acestuia. Magistrații au luat această decizie în dosarul în care Videanu a fost favorizat de fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.

Adriean Videanu va fi cercetat sub control judiciar, ceea ce înseamnă că nu va mai sta în arest, ci devine un om liber, dar aflat la discreția anchetatorilor. Aceștia îl pot chema oricând la audieri, iar eliberarea lui se poate transforma oricând în încarcerare, dacă magistrații au noi probe împotriva lui. Fostul ministru al Economiei a fost arestat preventiv la 31 ianuarie în dosarul de urmărire penală deschis pe numele fostei șefe DIICOT, Alina Bica. Videanu e acuzat că a fost favorizat de Alina Bica. Pe vremea când aceasta era procuror șef la DIICOT, Bica ar fi ridicat, abuziv, un sechestru asigurător instituit de stat asupra unor acțiuni deținute de Videanu la firma sa, Titan Mar SA. Măsura i-a permis lui Adriean Videanu să vândă acțiunile, în valoare de 277.000 de lei, și să scape de executare silită.

În acest dosar, Alina Bica nu a fost la fel de norocoasă. Fosta șefă a DIICOT rămâne în arest, împreună cu alte persoane implicate în scandal. E vorba de consilierul Alinei Bica, Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, informează Mediafax.

Adriean Videanu mai este cercetat într-un dosar de punere în pericol a sistemului energetic național. Concret, Adriean Videanu și Varujan Vosganian sunt acuzați că, în calitate de miniștri ai Economiei, ar fi avizat vânzarea masivă de gaze naturale către Interagro SA, companie deținută de omul de afaceri Ioan Niculae, plasând-o astfel într-o poziție de monopol pe piața gazelor. DIICOT a cerut la începutul acestei luni un nou aviz de la Senat pentru începerea urmăririi penale a celor doi în dosarul Romgaz-Interagro.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net