Adrian Țuțuianu: ”SRI și-a îndeplinit atribuțiile”

Ultima actualizare:

    Adrian Țuțuianu este deputat PSD
Adrian Țuțuianu este deputat PSD

Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei pentru controlul SRI, a făcut lumină în scandalul dintre SRI și Ministerul de Interne. Acesta a spus că Serviciul Român de Informații și-a făcut treaba și că a anunțat instituțiile abilitate despre revolta din Piața Victoriei.

Cine minte? Carmen Dan, șefa de la Interne, sau șeful SRI Eduard Hellvig. Asta a fost întrebarea care a stat pe buzele multora după ce ministrul a declarat că nu a fost informat cu privire la grupurile violente care au atacat miercuri noapte forţele de ordine care asigurau securitatea la protestele din Piaţa Victoriei.

În plus a precizat că mesajul primit de secretarul de stat de SRI la nu conţinea decât o informaţie cu caracter general, obişnuită în cadrul schimbului de informaţii operative şi nu era semnat. Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei pentru controlul SRI, a făcut lumină.

”Am putut constata că există o colaborare la nivel informațional și că are loc la nivelul de conducere în baza protocoalelor. Trebuiesc îmbunătățite pentru a da mai multă consistență între cele două instituții. Avem de-a face cu o percepție publică care nu coincide cu realitatea. Colaborarea între cele două instituții și declarațiile făcute în spațiul public. Doamna ministru a primit trei SMS-uri,  activitatea MAI s-a desfășurat în limitele legii, a fost coordonată eficient și s-a reușit izolarea elementelor violente din Piața Victoriei.  SRI și-a îndeplinit atribuțiile care vizează acțiuni ale unor persoane cu activitate extremirstă și au fost trimise înformări începând cu data de 2 februarie”, a anunțat Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei.

 Totodată, în urma audierilor de astăzi s-a stabilit că nu sunt elemente care să arate că avut loc tentative de "înlăturare în forţă" a instituţiilor democratice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net