Adrian Streinu Cercel explică de ce persoanele vaccinate anti-Covid se pot infecta în continuare

adrian-streinu-cercel.jpg

Adrian Streinu Cercel
foto: Adevărul

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat, în cadrul unei emisiuni de la B1TV, de ce persoanele vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 pot să se infecteze în continuare sau să transmită mai departe boala.

Fostul manager al Institutului "Matei Balș" din București atrage atenția că vaccinurile sunt în continuare esențiale, dar că trebuie respectate și măsurile de igienă și protecție.

“Trebuie să împărțim puțin apele, pentru că se vorbește de vaccinare și se vorbește de infecții. Vaccinurile ne protejează pe dinăuntru și nu la nivelul mucoaselor. Avem două tipuri diferite de apărare, la nivelul mucoaselor ne apărăm cu niște anticorpi de tipul imunoglobulină A, iar în interiorul nostru ne apărăm cu anticorpi de tipul imunoglobulină G. Diferența este foarte mare între ele. Vaccinul generează apariția acestui tip de anticorpi de tipul imunoglobulinei G. Vaccinul ne protejează să nu facem forme de boală, dar nu ne protejează dacă renunțăm la mască, la măsurile de igienă personală etc. Este posibil ca la nivelul mucoasei nazale să ne infecăm cu acest nou virus, dar nu vom dezvolta forme severe de boală sau alte minunății”, a declarat Adrian Streinu Cercel, în cadrul emisiunii "Se întâmplă acum", moderată de Tudor Barbu la B1TV.

Citește și:

Valul patru de Covid lovește Europa. Tulpina Delta, variantă dominantă la nivel global

Florin Cîțu susține că a treia doză de vaccin ar putea fi necesară: "Așteptăm decizia"

 

 

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul