Adrian Streinu Cercel a demisionat după 19 ani la conducerea Institutului Matei Balș. Cine i-a luat locul

streinu-cercel.jpg

adrian streinu cercel depune juramantul in parlament
Adrian Streinu Cercel a fost ales senator pe listele PSD
foto: Inquam Photos

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Adrian Streinu Cercel a demisionat din funcția de manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, după ce a fost ales senator din partea PSD. Medicul Streinu Cercel a condus institutul timp de 19 ani. Dr. Maria Nițescu a fost numită manager interimar.

Adrian Streinu Cercel a demisionat din fruntea Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București pentru că funcția de parlamentar este incompatibilă cu cea de manager de spital. Streinu Cercel a fost ales senator pe listele PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

În locul lui Streinu Cercel, la conducerea spitalului, ca manager interimar, a fost numită Maria Nițescu, medic primar la Matei Balș cu specialitatea igiena alimentației și nutriție, conform HotNews. Adrian Streinu Cercel era managerul Institutului Matei Balș de 19 ani.

Odată ales senator PSD și președintele Comisiei de Sănătate din Senat, Streinu Cercel a decis să renunțe la funcția de manager al Institutului Matei Balș.

Citește și:

Adrian Streinu-Cercel s-a vaccinat: "Dacă lumea nu înțelege că din acest virus se moare, e problema lor"

Adrian Streinu Cercel, al doilea pe lista PSD pentru Senat

Adrian Streinu Cercel a candidat la alegerile parlamentare din partea PSD, pe locul al doilea al listei pentru Senat. Medicul a refuzat să-și dea demisia odată cu anunțul candidaturii, susținând că pacienții au nevoie d eel în spital și în perioada electorală. „Nu consider că e normal să demisionez pentru că la Matei Balş sunt pacienţi internaţi care au nevoie de suportul meu ca specialist”, a declarat medicul, adăugând că va părăsi funcţia din spital când va deveni membru al Parlamentului. 
Întrebat dacă îşi doreşte imunitate pentru se teme de eventuale acuzaţii privind activitatea spitalului pe care îl conduce, Streinu Cercel a negat acest lucru. 
„Mi-e martor şi Cel de sus şi cei de pe Terra cu ceea ce am făcut la Matei Balş. Am avut Curtea de Conturi la Matei Balş, raportul a fost publicat în presă” a explicat medicul la vremea respectivă.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Campania de vaccinare anti-COVID a început azi, 27 decembrie, la ora 9:00, în două spitale din Bucureşti şi în alte opt spitale din ţară, dar şi în mai multe state europene. Prima persoană vaccinată în România este o femeie, Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș.

  • Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul institutului Matei Balș din București

    Adrian Streinu-Cercel este medicul care a reușit să-l înfurie pe Kalus Iohannis așa cum, probabil, nimeni nu a mai făcut-o până acum. Calmul președintelui a fost pus la grea încercare zilele trecute când directorul de la Matei Balș a făcut încă o gafă monumentală. El a propus ca persoanele de peste 65 de ani să fie luate din casele lor, de lângă familii și duse într-o zonă de carantină. Iată și alte derapaje ale managerului spitalului Matei Blaș, în contextul epidemiei de coronavirus.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5