Adrian Năstase va fi eliberat condiţionat. Fostul prim-ministru şi-a lăsat barbă în puşcărie

Ultima actualizare:

    Adrian NăstaseFoto: Reuters
Adrian NăstaseFoto: Reuters

Fostul premier Adrian Năstase s-a prezentat miercuri, din nou, în faţa judecătorilor pentru a cere eliberarea condiţionată. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 a admis cererea. Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestaţie.

Ajuns la ora 10.15 la Judecătorie, Adrian Năstase a şocat cu noua lui înfăţişare. Fostul prim-ministru are, mai nou, o barbă mare şi albă.

Fostul premier are de executat 4 ani şi 6 luni de închisoare, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au admis contestaţia procurorilor anticorupţie şi au decis să îi aplice fostului demnitar un spor de pedeapsă de şase luni, în urma contopirii pedepselor primite în dosarele „Trofeul Calităţii” şi „Zambaccian”.

După scăderea perioadelor pe care fostul premier le-a petrecut deja în spatele gratiilor, acesta ar mai avea de executat doar o lună de închisoare până când va putea solicita eliberarea condiţionată.

Năstase a venit la Judecătoria Sectorului 4
Năstase a venit la Judecătoria Sectorului 4

Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată, dar decizia nu este definitivă şi DNA poate face contestaţie în termen de trei zile. Prin urmare, Adrian Năstase trebuie să stea în penitenciar până la judecarea contestaţiei procurorilor.

Miercuri, în sala de judecată, fostul premier a declarat că nu va recunoaște acuzațiile pe care i le-a adus DNA nici dacă procurorii vor cere 10 ani de închisoare.

"Reeducarea, în ceea ce mă privește, dacă înseamnă că trebuie să vin în fața DNA și să zic că acuzațiile au fost corecte, nu o voi face niciodată. Poate DNA să ceară 10 ani de detenție. De altfel, am făcut și demersuri la CEDO pentru a ataca sentințele primite", a declarat Năstase în fața instanței, potrivit Agerpres.

Declarația lui Năstase a fost o replică la susținerile reprezentantului DNA, care a spus că, în cazul fostului premier, nu există dovezi temeinice de îndreptare, pe timpul detenției la Penitenciarul Jilava.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net