Adrian Năstase, primul mesaj din puşcărie: «Au trecut 50 de zile pline de tristeţe»

Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase a scris primul său editorial, pentru Jurnalul Naţional, din spatele gratiilor de la Penitenciarul Jilava.

Fostul prim-ministru şi-a aştenut gândurile într-un editorial, puncând subiecte precum încercarea sa de a-şi lua viaţa sau angajamentele pe care şi le-a luat în anul 2004, în campania prezineţială.

Totodată, Năstase îşi exprimă speranţa de a nu fi exclus din societate o dată cu încarcerarea, aşa cum, spune el, şi-au propus "alţii".

"Au trecut 50 de zile. Pline cu semne de întrebare. Pline de tristeţe şi de revoltă. Am acceptat însă, în final, că există o altă voinţă - cea a destinului - mai puternică decât voinţa mea. Şi merg mai departe...

Cu recunoştinţă pentru (...)cei care nu s-au întrebat nici o clipă cât de "superficială” poate fi o rană la distanţă de 1mm de carotidă şi nici ce urme lasă în suflet un glonţ cu calibrul 38 special.

Acum, instalat în spaţiul de 4m² "rezervat” mie, fără ostilitate, la celebrul penitenciar Jilava, prin respectarea tuturor regulilor, vreau să-mi demonstrez, în primul rând mie, că obiectivul celor care şi-au dorit "eliminarea mea din societate”, nu poate fi atins, libertatea însemnând şi (sau, poate, în primul rând) o chestiune interioară bazată pe gânduri şi pe sentimente",

Înainte de anumera cele 10 angajamente pe care şi le-a luat în anul 2004, fostul prim-ministru le-a mulţumit prietenilor şi familiei pentru sprijinul acordat în clipele grele prin care a trecut.

«Vă doresc să fiţi sănătoşi şi să vă bucuraţi de viaţă şi vă asigur, în continuare, că nu voi accepta niciodată „Noul limbaj” – cel de care vorbea Orwell – „Războiul este pace. Libertatea este sclavie. Ignoranţa este Putere. Ceea ce a fost bun este acum rău; ceea ce a fost rău este acum bun”. Pentru mine, demnitatea este, în continuare, demnitate. La fel onoarea şi prietenia. Iar laşitatea şi oportunismul le voi defini, pe mai departe, cu aceste cuvinte», încheiat Adrian Năstase.

Fostul premier a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", pe data de 20 iunie.


    Adrian Năstase
Adrian Năstase

În seara aceleiaşi zile, Adrian Nastase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian. După 6 zile de spitalizare, Năstase a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net