Adrian Năstase face duş de două ori pe săptămână

Ultima actualizare:

    Năstase primeşte  trei mese pe zi (foto: mediafax)
Năstase primeşte trei mese pe zi (foto: mediafax)

Adrian Năstase a petrecut deja două nopţi în Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat, luni seară. 21 de zile va sta aici, după care va fi transferat la Jilava. Zilnic, Năstase are dreptul să stea în afara celulei cinci ore, iar de două ori pe săptămână poate să facă duş.

Patru ani de închisoare a primit fostul premier al României, în dosarul "Zambaccian". Adrian Năstase (63 de ani) a fost condamnat pentru luare de mită în formă continuată şi şantaj. La scurt timp de la aflarea sentinţei, Năstase s-a predat la Poliţie, iar, luni seară, a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va rămâne în carantină 21 de zile. Aici, fostul prim-ministru are un program strict, ca orice alt deţinut, deşi, în cazul lui, există şi excepţii. De pildă, atunci când iese în curte este însoţit de gardieni. Din păcate pentru el, la capitolul apă caldă şi îmbăiere, Năstase are acelaşi program ca şi ceilalţi deţinuţi, în sensul că poate face duş doar marţea şi sâmbăta.

Totodată, Năstase primeşte trei mese pe zi, una rece, dimineaţa, şi două calde. De obicei, la micul dejun, deţinuţii primesc ceai, brânză, marmeladă, slănină, salam, biscuiţi. La prânz, supă sau ciorbă de carne sau de zarzavat şi felul doi (varză/fasole/pilaf/ghiveci de legume), iar, la cină, tocană de cartofi/ghiveci de legume/paste cu brânză şi un fruct.

Din programul lui Năstase nu lipseşte nici plimbarea. El are voie să stea în afara celulei cinci ore pe zi, din care trei la plimbare în curtea penitenciarului şi două fie la sala de sport fie la un club pentru hobby.

Anul trecut, după ce a fost eliberat de la Jilava, Adrian Năstase a povestit despre viaţa pe care a dus-o în penitenciar: "În general, mă sculam noaptea la 3.00 sau la 4.00 şi aveam o lanternă cu leduri şi cu magnet. Fixam de patul de deasupra lanterna şi dădea o lumină la care puteam să citesc. Citeam o oră - o oră şi jumătate. Mă culcam din nou, mă trezeam la 5.30 - 6.00, când începea să se audă muzica. Erau nişte mari megafoane care difuzează - nu ştiu de ce, probabil au un contract -muzică de la Magic FM. Şi ne trezeam cu toţii cu muzica de la Magic FM, o ştiu deja pe dinafară. Ziua trecea foarte bine fragmentată, cu gustarea de la 10.30, cu masa de la 11.30, cu perioadele în care mă uitam la televizor să aflu ce s-a mai întâmplat", îşi amintea Năstase.

După 294 de zile de libertate, Năstase, iar după gratii

FOTO EXCLUSIV Cum arăta Adrian Năstase atunci când s-a predat la poliţie

FOTO Adrian Năstase, condamnat astăzi la 4 ani de închisoare cu executare. «Pedeapsa e o răzbunare murdară»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net