Adrian Năstase va fi eliberat condiţionat. Fostul prim-ministru şi-a lăsat barbă în puşcărie

adrian nastase1.jpg

Adrian Năstase
Foto: Reuters

Fostul premier Adrian Năstase s-a prezentat miercuri, din nou, în faţa judecătorilor pentru a cere eliberarea condiţionată. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 a admis cererea. Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestaţie.

Ajuns la ora 10.15 la Judecătorie, Adrian Năstase a şocat cu noua lui înfăţişare. Fostul prim-ministru are, mai nou, o barbă mare şi albă.

Fostul premier are de executat 4 ani şi 6 luni de închisoare, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au admis contestaţia procurorilor anticorupţie şi au decis să îi aplice fostului demnitar un spor de pedeapsă de şase luni, în urma contopirii pedepselor primite în dosarele „Trofeul Calităţii” şi „Zambaccian”.

După scăderea perioadelor pe care fostul premier le-a petrecut deja în spatele gratiilor, acesta ar mai avea de executat doar o lună de închisoare până când va putea solicita eliberarea condiţionată.

adrian-nastase-la-judecatoria-sectorului-4-268908.jpg

Năstase a venit la Judecătoria Sectorului 4
captură Antena 3

Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată, dar decizia nu este definitivă şi DNA poate face contestaţie în termen de trei zile. Prin urmare, Adrian Năstase trebuie să stea în penitenciar până la judecarea contestaţiei procurorilor.

Miercuri, în sala de judecată, fostul premier a declarat că nu va recunoaște acuzațiile pe care i le-a adus DNA nici dacă procurorii vor cere 10 ani de închisoare.

"Reeducarea, în ceea ce mă privește, dacă înseamnă că trebuie să vin în fața DNA și să zic că acuzațiile au fost corecte, nu o voi face niciodată. Poate DNA să ceară 10 ani de detenție. De altfel, am făcut și demersuri la CEDO pentru a ataca sentințele primite", a declarat Năstase în fața instanței, potrivit Agerpres.

Declarația lui Năstase a fost o replică la susținerile reprezentantului DNA, care a spus că, în cazul fostului premier, nu există dovezi temeinice de îndreptare, pe timpul detenției la Penitenciarul Jilava.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1